Havvanur Kethüda: Namağlup Boksör Dünya Şampiyonluğu İçin Hazır

Havvanur Kethüda, dünya şampiyonası için yoğun bir kamp dönemi geçiriyor ve namağlup unvanını korumayı hedefliyor.

17.10.2024-11:29 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-11:29) Havvanur Kethüda: Namağlup Boksör Dünya Şampiyonluğu İçin Hazır

Havvanur Kethüda Dünya Şampiyonluğu İçin Hazırlanıyor

2023 Gençler Dünya Boks Şampiyonası'na hazırlanan milli boksör Havvanur Kethüda, "Asla yenilgim olmadı. İlk ve ikinci rauntlarda maçlarımı kazandım. Bu şekilde Dünya Şampiyonası’na katılacağım," dedi.

Kısa Sürede Büyük Başarılar

Henüz 1,5 yıl önce boksa başlamasına rağmen, Havvanur geçen bu kısa sürede 2 Türkiye, 2 Avrupa şampiyonluğu kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Daha önce basketbol kariyeri olan genç sporcu, 2023 yılının Şubat ayında ringlere adım attı.

Hedef: Dünya Şampiyonluğu

Karadağ'da 20 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Genç Erkek ve Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'na hazırlanan Havvanur, Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor. 2015-2023 yıllarında basketbol oynadığını belirten boksör, bu süreçte antrenörü tarafından boks yapıp yapamayacağına dair bir teklifle ringlere adım attığını ifade etti.

Dünya Şampiyonası Umutları

Havvanur Kethüda, "Dünya Şampiyonası'na kamp sürecimiz verimli geçiyor. Hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Amacım, burada yenilmeden maçları kazanmak ve mutlak bir şekilde dünya şampiyonu olmak," diye konuşarak hedeflerini net bir şekilde dile getirdi.

Aldığı başarılar sonrasında mutlu olduğunu ifade eden Havvanur, kamp sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Boksa 1,5 yıl önce başlayan ve bu kısa süreye 2 Türkiye, 2 de Avrupa şampiyonluğu sığdıran milli...

Boksa 1,5 yıl önce başlayan ve bu kısa süreye 2 Türkiye, 2 de Avrupa şampiyonluğu sığdıran milli boksör Havvanur Kethüda, dünya şampiyonu olmak istiyor. Karadağ'da 20 Ekim-5 Kasım tarihlerinde yapılacak Genç Erkek ve Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'na milli takım ile Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlanan Havvanur, namağlup unvanını koruyarak bu şampiyonadan da altın madalya ile dönmeyi hedefliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal