Havuçlu Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu bir sosla, ana yemek yanında atıştırmalık olarak servis edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif olan havuçlu kabaklı mücver tarifimizin detaylarını ve püf noktalarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz...

03.03.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-17:36) Havuçlu Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

HAVUÇLU KABAK MÜCVERİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Mücver için:

  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 kase ayıklanmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

HAVUÇLU KABAK MÜCVERİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Mücver yaparken muhakkak kabağın suyunu sıkmalı ve tuzunu pişerken veya piştikten hemen sonra koymalısınız. Bu şekilde harcınız sulanmaz ve daha toplu bir mücver harcı elde etmiş olursunuz. Eğer buzdolabında bekletecekseniz harç sulanacaktır, pişirmeden un takviyesi yaparak harcı toparlayabilirsiniz.

HAVUÇLU KABAK MÜCVERİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde porsiyonladığınız mücverleri 180 derece 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz.

HAVUÇLU KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR?

Kabağı rendeleyin. Rendelenmiş kabakları avucunuza alarak iyice sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Eğer hala suyunu salıyorsa havlu peçete veya müslin bezle suyunu alın ve ardından geniş bir kase içerisine yerleştirin. Havuçları soyun ve rendelenmiş kabaklara ekleyin. Ayıklanmış dereotunu da kaseye alın.

Yumurtayı harca ekleyip karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve karabiberi ekleyin ve tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.

Tercihen yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Tava ısındıktan sonra mücver harcından tepeleme yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve pişirmeye başlayın.

Her iki tarafı da hafifçe kızarana dek toplamda 6-7 dakika kadar pişirin. Mücver harcınız bitene dek işlemi tekrar edin. Sıcakken üzerine tuzunu serpiştirin ve ardından servis edin.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal