İşte görünümüyle sevdiklerinizin ve misafirlerinizin kalbini fethedeceğiniz havuçlu donut kek tarifi...
MALZEMELER
Kreması için:
NASIL YAPILIR?
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtın ve tepsinizin içerisine yağlı kağıt serin. Bir kabın içerisine tereyağı, sıvı yağı, esmer şekeri ve toz şekeri hafif kabarıncaya kadar 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve orta hızda çırpmaya devam edin. Son olarak vanilyayı da içine ekleyin. Başka bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, tuz ve tarçını ekleyin karıştırın. Un karışımının yarısını sıvı karışma ekleyin ve yavaşça çırpın. Sütün geri kalan yarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak kalan unu ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Havuç ve cevizleri de ekleyin. Hamuru sıkma torbasına aktarın. Donut şeklini alacak şekilde tepsiye tek tek sıkın. Aralarında boşluk kalmasına özen gösterin. 12-15 dakika boyunca fırında pişirin ve çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 10 dakika kadar iyice soğumasını bekleyin. Bu sırada kreması için krem peyniri kabarana kadar çırpın. Pudra şekeri, krema ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın. Soğumuş donutların üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve 20 dakika daha buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra toz tarçınla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.