Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

İsmini duyduğunuzda bile midenizde iştahınızın açılacağı, yediğinizde sizi mutlu edece bir kek tatmaya ne dersiniz? Hazırlaması oldukça kolay olan bu havuçlu cevizli tarçınlı kekin tarifini sizin için hazırladık...

07.07.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:12) Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler;

  • 3 su bardağı çok amaçlı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tereyağı, yumuşatılmış
  • 1 su bardağı açık kahverengi şeker
  • 1 su bardağı beyaz şeker
  • 4 yumurta
  • ⅛ bardak portakal suyu
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 4 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 paket krem peynir
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • ½ fincan tereyağı
  • 1 ⅓ su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı;

  1. Fırını 175 ° C'ye ayarlayıp önceden ısıtın. 10 cm’lik yuvarlak kek kalıbını güzelce yağlayın ve unlayın.
  2. Un, kabartma tozu, kabartma tozu, tarçın ve tuzu eleyin, bir kenara koyun.
  3. Orta boy bir kapta, 1 su bardağı tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri birlikte çırparak krema kıvamına getirin.
  4. Yumurtaları ve portakal suyunu ekleyin.
  5. Elenmiş kuru malzemeleri de ekleyip, iyice karıştırın.
  6. Son olarak, ceviz, kuru üzüm ve havuçları da ekleyin.
  7. Hamuru hazırlanan tepsiye dökün.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  9. Tel ızgara üzerine ters çevirmeden önce tepside 10 dakika soğuması için bekleyin.
  10. Üzerine yapılacak krema için, orta boy bir kapta krem peynir, vanilya, 1/2 su bardağı tereyağı ve pudra şekerini pürüzsüz olana kadar çırpın.
  11. Soğutulmuş pastanın üzerine sürün ve soğuması için buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekleyin.
  12. Afiyet Olsun.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi (2)

Malzemeler;

  • 200 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 200 gr esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 200 gr beyaz un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 havuç
  • 75 gr ceviz
  • 175 gr kuru üzüm

Üzeri için

  • 200 gr taze peynir
  • 2 yemek kaşığı su
  • 50 gr pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 çay kaşığı taze limon

Hazırlanışı;

  1. Hafif bir kremsi kıvam elde edene kadar tereyağını şekerle iyice çırpın.
  2. Sonra yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Havuçları rendeleyin ve bir kevgir içinde suyunu salana kadar bekleyin.
  4. Kaba cevizleri doğrayın ve kuru üzümleri ıslatın.
  5. Un, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
  6. Her şeyi havuç, ceviz, kuru üzüm ile birlikte karışıma dökün.
  7. Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra hamuru yaklaşık 22 cm çapında bir kalıba dökün ve yarım cm boşluk bırakarak pişirin.
  8. Fırında 180 ° C'de yaklaşık bir saat bekletin.
  9. Homojen bir karışım elde edilene kadar tüm malzemeleri taze peynirle karıştırarak hazırlayın. Pastanın üstünü streç film ile sarın ve buzdolabına kaldırın.
  10. 3-4 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal