Malzemeler;
- 3 su bardağı çok amaçlı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı tereyağı, yumuşatılmış
- 1 su bardağı açık kahverengi şeker
- 1 su bardağı beyaz şeker
- 4 yumurta
- ⅛ bardak portakal suyu
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 4 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 paket krem peynir
- 1 çay kaşığı vanilya
- ½ fincan tereyağı
- 1 ⅓ su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı;
- Fırını 175 ° C'ye ayarlayıp önceden ısıtın. 10 cm’lik yuvarlak kek kalıbını güzelce yağlayın ve unlayın.
- Un, kabartma tozu, kabartma tozu, tarçın ve tuzu eleyin, bir kenara koyun.
- Orta boy bir kapta, 1 su bardağı tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri birlikte çırparak krema kıvamına getirin.
- Yumurtaları ve portakal suyunu ekleyin.
- Elenmiş kuru malzemeleri de ekleyip, iyice karıştırın.
- Son olarak, ceviz, kuru üzüm ve havuçları da ekleyin.
- Hamuru hazırlanan tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Tel ızgara üzerine ters çevirmeden önce tepside 10 dakika soğuması için bekleyin.
- Üzerine yapılacak krema için, orta boy bir kapta krem peynir, vanilya, 1/2 su bardağı tereyağı ve pudra şekerini pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Soğutulmuş pastanın üzerine sürün ve soğuması için buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekleyin.
- Afiyet Olsun.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi (2)
Malzemeler;
- 200 gr yumuşatılmış tereyağı
- 200 gr esmer şeker
- 3 yumurta
- 200 gr beyaz un
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 havuç
- 75 gr ceviz
- 175 gr kuru üzüm
Üzeri için
- 200 gr taze peynir
- 2 yemek kaşığı su
- 50 gr pudra şekeri
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 çay kaşığı taze limon
Hazırlanışı;
- Hafif bir kremsi kıvam elde edene kadar tereyağını şekerle iyice çırpın.
- Sonra yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın.
- Havuçları rendeleyin ve bir kevgir içinde suyunu salana kadar bekleyin.
- Kaba cevizleri doğrayın ve kuru üzümleri ıslatın.
- Un, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
- Her şeyi havuç, ceviz, kuru üzüm ile birlikte karışıma dökün.
- Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra hamuru yaklaşık 22 cm çapında bir kalıba dökün ve yarım cm boşluk bırakarak pişirin.
- Fırında 180 ° C'de yaklaşık bir saat bekletin.
- Homojen bir karışım elde edilene kadar tüm malzemeleri taze peynirle karıştırarak hazırlayın. Pastanın üstünü streç film ile sarın ve buzdolabına kaldırın.
- 3-4 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.