Havuç Sıyırma Tarifi

Siyah havuçlar hem çok lezzetli hem de sağlıklıdır. Peki, görsel olarak bir şölen gibi nasıl kullanabiliriz diyorsanız cevap bu tarifte.

03.01.2020-08:45 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-08:45)

Hiç havuç sıyırma tarifini duydunuz mu? Mutfaklarda çok kullanılmayan siyah havucun başrollerde olduğu bu tarifi misafirleriniz çok sevecek.

MALZEMELER

5 büyük boy siyah havuç

1 orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir avuç kuş üzümü (Sıcak suda beklemiş)

1 limon suyu

1/4 su bardağı su

Yeteri kadar tuz

NASIL YAPILIR?

Siyah havucu soyucuyla uzun dilimler şeklinde doğrayın. Soğanı piyazlık kesip zeytinyağında yumuşayıncaya dek soteleyin. Soğanlara havuçları katıp 2 dakika daha soteleyin.

Kuş üzümlerini, limon suyunu, tuzu ve suyu katıp tencerenin kapağını örtün. 8-10 dakika havuçları diri kalacak biçimde pişirin. Yemek ılınınca ayrıca üzerine zeytinyağı gezdirip, hafif kavrulmuş yer fıstığı katıp servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal