Sabah kahvaltılarının mutlulukla alakalı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları ise tabiki anne reçelleridir. Mevsimine göre çilek, kayısı, portakal, vişne ilk akla gelen reçellerdir. Fakat farklı tatlara açıksanız bir de havuç reçelini yapmanızı tavsiye ediyoruz. Havuçtan reçel mi olur demeyin! Denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.
İşte havuç reçeli için lazım olan malzemeler ve püf noktaları…
MALZEMELER
1 kg. taze havuç
4 su bardağı beyaz şeker
¼ su bardağı limon suyu
2 çorba kaşığı Koshar tuzu
1 adet çubuk tarçın
12 adet karanfil
YAPILIŞI
Havuçları çok iyi temizleyin ve daha sonra soyun. Ardından havuçları küçük parçalar haline getirin. Havucu derin bir sos kabına koyun ve şekeri, limon suyu ve tuzu üzerine ekleyin. Karışımın herhangi bir ısı almadan iyice karıştırın. Çok ince bir katman halindeki beze tarçın çubuğunu ve karanfilleri koyun. Ardından sos kalıbına koyduğunuz karışımın içerisine ilave edin. Sos tenceresinin kapağını kapatarak 1 gece boyunca dolapta saklayın.
Ertesi sabah içerisine ½ su bardağı su koyarak kısık ateşte kaynatın. Havuçlar parlak olanakadar 40 dk boyunca orta ateşte kaynatın. Steril kavanozlar içerisine reçellerinizi alarak, ışık almayan bir yerde saklayabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri içn aşağı kaydırın.