Havalar ne zaman ısınacak? Bahar ne zaman gelecek? İşte havaların ısınmaya başlayacağı tarih

Mart ayının bitmesine sayılı günler kala kar yağışları ve soğuk havalar vatandaşlara zor günler yaşattı. 'Havalar ne zaman ısınacak?' sorusunu gündeme getirenler için Meteoroloji uzmanlarından havaların ısınmaya başlayacağı tarihle ilgili açıklamalar geldi.

22.03.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-11:28) Havalar ne zaman ısınacak? Bahar ne zaman gelecek? İşte havaların ısınmaya başlayacağı tarih

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışları, Mart ayında da devam etti. Sıcak havaya hasret kalan vatandaşlar bahar mevsimin bir an önce başlamasını bekliyor. Kış soğuklarının ne zaman biteceğini merak edenler ise 'Havalar ne zaman ısınacak?' 'Bahar ne zaman gelecek?' sorularına yanıt ararken meteoroloji uzmanlarından havaların ısınmaya başlayacağı tarih ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

Havaların ısınmaya başlayacağı tarih!

Havaların ısınmaya başlayacağı tarih!

Mart ayının bitmesine sayılı günler kala bahar mevsiminin yüzünü gösterip sıcak havaları getirmesi merakla beklenirken Meteoroloji uzmanları yapılan değerlendirmeler sonucunda hava sıcaklıklarının 25 Mart tarihinden itibaren yurt genelinde etkisini göstermesini beklediklerini bildirdiler. Bahar aylarında görülen ve zaman zaman ortaya çıkan sağanak yağışların bazı bölgelerde etkili olacağını belirten uzmanlar özellikle yurdun iç kesimlerde olan bölgelerde hava sıcaklıkların 10 derece civarında artacağını ve bu sıcaklıkların kıyı kesimlerde de 18-20 derecelere kadar çıkabileceğini aktardılar.

Uzman isimlerden elde edilen son verilere göre kar yağışları sonrası geçilen bahar aylarında bazı günlerin sağanak yağışı geçmesi bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte toprağın neme doyacağı belirtilirken, yağışların özellikle Mayıs ayında etkili olabileceği söyleniyor. 

Nisan ayının ilk yarısında hava sıcaklıklarının çok yüksek olmadığının aktarıldığı verişlerde bazı günlerde kuzey bölgelerinde soğuk hava baskınlarının gelmeye devam edeceği ve iç kesimlerin yüksek bölgelerinde kalan yerlerde de ara ara kar yağışlarının görülebileceği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal