Havada Panik! Türk Hava Yolları Uçağı Türbülansa Girdi: 6 Yaralı

Son dakika haberi: Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı.

05.09.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 05.09.2024-16:56) Havada Panik! Türk Hava Yolları Uçağı Türbülansa Girdi: 6 Yaralı

Olay, İstanbul'dan Taipei'ye giden TK24 sefer sayılı uçuşta meydana geldi. Uçağın Taipei Havalimanı'na yaklaşık iki saat mesafede bulunduğu sırada türbülansa maruz kaldığı bildirildi. Uçakta toplam 214 yolcu ve 17 kişilik uçuş ekibi bulunuyordu. Olayda hafif yaralanan 4 yolcu ile 2 kabin personeline ilk müdahale uçakta yapıldı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaralanan 2 yolcunun talepleri doğrultusunda hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Türk Hava Yolları'ndan Açıklama

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TK24 sefer sayılı İstanbul (IST) – Taipei (TPE) uçuşumuzu icra eden TC-JJE kuyruk kodlu uçağımız, Taipei meydana yaklaşık 2 saat mesafede olumsuz hava koşullarına (türbülans) maruz kalmıştır. Türbülans nedeniyle 4 yolcumuz ve 2 kabin personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Uçağımız sorunsuz bir şekilde Taipei Havalimanı’na iniş yapmıştır."


Yolcuların Sağlık Durumu Yakından Takip Ediliyor

Üstün, olayın ardından sağlık ekiplerinin uçağı karşıladığını ve yapılan ilk müdahalelerde ciddi bir bulguya rastlanmadığını da sözlerine ekledi. Türk Hava Yolları, yolcu ve ekip güvenliğini her zaman ön planda tutarak, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, uçuş güvenliğine verilen önem bir kez daha vurgulandı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal