Hava yolu şirketlerinde savaş paniği: İsrail ve Lübnan uçuşları askıya alınıyor

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonrasında bölgede gerilim arttı. Birçok hava yolu şirketi ise çatışma beklentisinden dolayı İsrail ve Lübnan’a olan bazı uçuşları askıya almaya başladı.

03.08.2024-13:50 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-13:53) Hava yolu şirketlerinde savaş paniği: İsrail ve Lübnan uçuşları askıya alınıyor

İsrail’in Haniye suikastı sonrasında oluşan gerilim hava yolu şirketlerini harekete geçirdi. Orta Doğu'da yaşanan güvenlik krizi, uluslararası hava yolu şirketlerini etkiliyor. ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları, İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşlarını iptal ettiklerini duyurdu.

Tüm dünyada uçuşlar erteleniyor

ABD hava yolu şirketlerinden United Havayolları, New York ile İsrail arasındaki haftalık 14 seferini 6 Ağustos'a kadar durdurdu. Delta Havayolları da 2 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını askıya aldı. 

İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways, İsrail uçuşlarını dünkü seferlerinde iptal etti. Air India, Orta Doğu'daki gelişmeler nedeniyle Tel Aviv uçuşlarını 8 Ağustos'a kadar durdurdu. İtalya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu firması ITA, Tel Aviv uçuşlarını 6 Ağustos'a kadar askıya aldı. Polonya'nın ulusal hava yolu şirketi LOT, 3-4 Ağustos tarihlerinde Lübnan ve İsrail'e planlanan uçuşlarını iptal etti. Hollanda Kraliyet Havayolu KLM ise İsrail uçuşlarını 26 Ekim tarihine kadar iptal etti.

Hava yolu şirketlerinde savaş paniği: İsrail ve Lübnan uçuşları askıya alınıyor

İsviçre Uluslararası Hava Yolları (Swiss), Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşları 8 Ağustos'a kadar durdurdu ve Zürih ile Beyrut arasındaki uçuşların askıya alma süresini 12 Ağustos'a kadar uzattı. Alman hava yolu firması Lufthansa, Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle askıya aldı.

Yunanistan'ın Aegean Havayolları ve Almanya'nın Condor Havayolları, Atina'dan Beyrut'a uçuşlarını 1 Ağustos'a kadar askıya aldı. 

Air France ise Paris ile Beyrut arasındaki uçuşlarını 2 günlüğüne durdurdu. Singapur Havayolları, Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle İran hava sahasını kullanmayacak ve alternatif rotalar kullanacak.

Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı, geçici bir internet sitesi arızası yaşasa da normal operasyonlarına devam ediyor. Arızanın siteye yapılan giriş yoğunluğundan kaynaklandığı bildirildi.

THY de uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile İran arasındaki gerginlik nedeniyle İran'a planlanan uçuşlarını bir gün erteledi. Bu önlemler, bölgedeki artan gerilimler karşısında yolcu ve mürettebat güvenliğini sağlamak amacıyla alınıyor. Uçuşlarla ilgili güncellemeler havayolu şirketlerinin resmi duyurularında takip edilebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal