Hatay'da Yıkılan Okul UNDP Desteğiyle Yeniden İnşa Edilecek

Hırvatistan, Hatay'daki yıkılan okulun yeniden inşası için 2,5 milyon avro finansman sağlıyor.

22.10.2024-21:06 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-21:06) Hatay'da Yıkılan Okul UNDP Desteğiyle Yeniden İnşa Edilecek

Hatay'da Depremzedelere Yeni Bir Okul

Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında tekrar inşa edilecek.

Finansman Desteği

UNDP'nin yaptığı açıklamaya göre, okulu yeniden inşa etmek için temsili bir temel atma töreni gerçekleştirildi. Hırvatistan hükümeti, müdahale ve destek amacıyla 2,5 milyon avro fon tahsis etti. Bu kaynak sayesinde, toplam 16 derslikli eğitim kurumu, tam donanımlı bir şekilde yeniden inşa edilecek.

Okulun Kapasitesi ve Erişilebilirlik

Yeni inşa edilecek okul, aynı anda 480 öğrenciye eğitim sağlama kapasitesine sahip olacak. Okulda engelli çocuklar ve yetişkinlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere en son teknolojiler ve evrensel tasarım ilkeleri uygulanarak tam fiziksel erişilebilirlik sağlanacak. Buna ek olarak, engelli öğrenciler için yardımcı cihazlar ve kişisel destek hizmetleri de sunulacak.

Destekleyen Ülkeden Mesajlar

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, ülkesinin 2020 yılında yaşadığı yıkıcı deprem sürecini hatırlatarak, "Türkiye o dönem büyük bir dayanışma göstermişti. Bu nedenle, depremlerin ardından Türkiye'nin yeniden yapılanmasına katkıda bulunmayı ilke edindik," açıklamalarında bulundu.

UNDP'nin Vurgusu

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise, güvenli ve sağlam okulların, özellikle de felaket sonrası etkilenen bölgelerden göç eden ailelerin geri dönmesini sağlamak adına kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal