Hatay'da patlama meydana geldi: Valilikten son dakika açıklaması geldi!

Hatay'ın Payas ilçesinde meydana gelen patlama, 2 katlı binada ve çevresinde hasara yol açtı. Valilik, olayla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

03.06.2024-10:23 - (Son Güncelleme: 03.06.2024-10:46) Hatay'da patlama meydana geldi: Valilikten son dakika açıklaması geldi!

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi'nde bulunan 2 katlı binada, henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama yaşandı. Patlama sonucunda bina çevresinde ciddi hasar meydana geldi. İlk belirlemelere göre, karşı binadaki 6 ofis, çevredeki 6 iş yeri, 2 araç ve 2 ev zarar gördü. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, itfaiye ekiplerinin patlamanın nedenini belirlemek için çalışmaları sürüyor.

Patlama nedeniyle bina çevresinde hasar oluştu

Patlama, binanın karşısındaki tatlı dükkanında çalışanlar arasında paniğe neden oldu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, patlamanın ardından çalışanların kulaklarını kapattıkları ve iş yerinden dışarıya çıktıkları görüldü.

Görgü tanıklarının anlattıkları

İşyeri Sahibi Veysi Kiyek (50):

"Deprem olduğunu sandık. Böyle büyük bir patlama olunca panik olduk. Hemen dışarı çıkıp bakınca molozların düştüğünü gördük. Doğalgaz patlaması gibi bir şey olduğunu anladık."

Hayrettin Kavak (39):

"Patlama sırasında tatlı yapıyorduk. Bomba gibi bir patlama oldu ve can havliyle dışarı kaçtık. Karşıdaki binadan molozların düştüğünü gördük. Çok kötü ve şiddetli bir patlamaydı. İlk etapta deprem artçısı mı diye düşündük ama sonra Allah'tan kimseye bir şey olmadı."


Valilikten açıklama

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İkametin çatı katında kiler olarak kullanılan alanda patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde vefat eden ve yaralanan kişi bulunmazken, park halindeki araçlar, iş yerleri ve ikametlerde hasar oluşmuştur. Olayın meydana geliş sebebiyle ilgili tahkikata başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik önlemleri ve incelemeler

Patlamanın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın sebebini belirlemek için çalışmalarına devam ediyor. Patlama anı, caddedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal