Hatay'da Deprem Sonrası Yeni Bir İlkokul Açıldı

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin katkılarıyla yeni bir ilkokul eğitim hayatına başladı.

16.10.2024-15:04 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-15:04) Hatay'da Deprem Sonrası Yeni Bir İlkokul Açıldı

Hatay'da Depremlerden Etkilenen Çocuklar İçin Yeni Bir Eğitim Kurumu

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası kaybettikleri eğitim kurumlarının yerine yenilerini inşa etmek üzere hayırseverlerin destekleriyle PwC-TEV Çakı İlkokulu açıldı.

Okulun Açılış Törenine Yoğun İlgi

Çakı Mahallesi'nde bulunan 5 derslikli ilkokulun açılışında, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, PwC Avrupa Kıdemli Ortağı ve Başkanı Petra Justenhoven, ve PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu yer aldı.

Vali Masatlı'nın Mesajı

Vali Masatlı, açılışta yaptığı konuşmada, yeni okulun bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından Hatay'ın büyük kayıplar yaşadığını vurgulayan Masatlı, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü iyileştirme çalışmalarını anlattı.

Eğitimde Yenilikler

Deprem sonrası 115 okulun açıldığını, eğitim kurumlarının 3'te 1'inin kapanmış olduğunu belirten Masatlı, 517 dersliğin onarıldığını ifade etti. "Devlet-millet işbirliği, sivil toplum kuruluşları ve yardımseverlerin destekleriyle eğitimdeki kayıpların hızlıca telafi edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor," dedi.

TEV'den Eğitim Destekleri

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, bu önemli adımın bölgenin eğitimine büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Açılış kurdelesi kesildikten sonra, Vali Masatlı öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli hediyeler dağıttı.

Bu okul, Hatay'ın yeniden inşası sürecinde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve bölgedeki tüm çocukların eğitim hayatına katkı sağlamak amacıyla faaliyete geçti.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin desteğiyle yapılan PwC-TEV Çakı İlkokulu törenle...

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin desteğiyle yapılan PwC-TEV Çakı İlkokulu törenle açıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal