Hatay'da Araç Mezarlığı Sahiplerini Bekliyor: Yüzlerce Araç Depremin Acısını Bir Kez Daha Hatırlatıyor!

6 Şubat depreminin en büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da enkazların arasından çıkarılan araçlar sahiplerini bekliyor. Araç mezarlığına dönen yer görenlere bir kez daha depremin acısını yaşatıyor.

25.09.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-09:50) Hatay'da Araç Mezarlığı Sahiplerini Bekliyor: Yüzlerce Araç Depremin Acısını Bir Kez Daha Hatırlatıyor!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin en çok hasar bıraktığı yerlerden biri de Hatay. Depremde en çok hasar gören, ve depremin ana merkezi olmasa bile yıkımın çok olduğu il olarak kayıtlara geçti.

Hatay'da Araç Mezarlığı

Enkazların arasından çıkarılan araçların çoğu sahipleri tarafından geri alındı. Teslim alınmayan ve hurdaya dönen yüzlerce araç ise Hatay'daki araç mezarlığında çürümeye devam ediyor.


6 Şubat depremlerinde en fazla can kaybının yaşandığı illerden Hatay'da 25 bine yakın vatandaş hayatını kaybetti. Depremde binlerce ev, işyeri ve araçlar hasar gördü, kullanılamaz hale geldi.

Hatay Antakya'daki enkazların arasından yüzlerce araç çıkarıldı. Depremin meydana geldiği zamandan itibaren 20 ay geçmesine rağmen hala araç hurdalığında teslim alınmayan onlarca araç duruyor. Araç mezarlığını andıran görüntüler yaşanan depremin acısını ve büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. 


''Bu Araçları Görünce İçimiz Acıyor''

Mezarlıkta bekleyen ve hurda olmuş onlarca aracın insanı üzdüğünü dile getiren Talat Kazmacı, “Buradaki araçlar, deprem zamanında enkazdan çıkan araçlar. Bu alandaki araçların sayısı daha çoktu ama bazı araç sahipleri araçlarını buradan aldılar. Bu araçları görünce içimiz acıyor. Temennimiz inşallah böyle bir olayın bir daha yaşanmaması. Bu araçların yanında geçip baktığımızda içimiz acıyor” ifadelerini kullandı.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal