Hatay'da 6 Yeni Yöresel Ürüne Coğrafi İşaret Tescili

Hatay, Antakya simidi ve diğer 5 ürüne coğrafi işaret tescili alarak gastronomi zenginliğini taçlandırdı.

08.10.2024-19:30 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-19:30) Hatay'da 6 Yeni Yöresel Ürüne Coğrafi İşaret Tescili

Hatay'da Coğrafi İşaret Tescili Alan Ürünler

Hatay, bölgenin eşsiz lezzetlerinden altı ürüne, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi kazandırdı.

Yeni Tescil Alan Ürünler

Antakya simidi, Antakya külçesi, Belen tava, zahter salatası, tel kadayıfı ve tandır kahkesi, Hatay Gastronomi Çarşısı'nda düzenlenen törenle tanıtıldı.

Vali Masatlı'nın Açıklamaları

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, programda yaptığı konuşmada, kentin kültürel ve ekonomik değerlerini korumak için yaptıkları çalışmaları aktardı. Coğrafi işaretli ürünlerin, ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırdığına dikkat çekti. "Gastronomi zenginliğimizi desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz," diyen Masatlı, Hatay'ın coğrafi işaret sayısının 37'ye yükseldiğini vurguladı.

Gelecek Hedefleri

Masatlı, toplamda 124 ürünün tescilinin tamamlanmasıyla Hatay'ın bu alanda Türkiye'de zirveye oturması hedeflerine de değindi. "Coğrafi işaret almak, ürünlerimizin mahreci ve menşeini belirlemek anlamına geliyor," dedi.

Depremlerin Etkisi ve Gelecek

Depremlerden etkilenen Hatay mutfak kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini belirten Vali Masatlı, tüm katılımcılara tescil edilen ürünlerden ikram etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatay'a ait ürünlerin tescillenmesinin önemine vurgu yaptı.

Hatay'ın yöresel lezzetlerinden, Antakya simidi, Antakya külçesi, Belen tava, zahter salatası, tel...

Hatay'ın yöresel lezzetlerinden, Antakya simidi, Antakya külçesi, Belen tava, zahter salatası, tel kadayıfı ile tandır kahkesi, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal