Hatay’da 200 kadına meme kanseri farkındalığı eğitimi verildi!

Hatay’daki kadınlara meme kanseri farkındalığı kazandırmak adına eğitim verildi. 200 kadının katıldığı eğitimde "Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" konu başlığıyla erken tanının önemi bir kez daha altı çizildi. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

18.01.2024-17:46 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:46) Hatay’da 200 kadına meme kanseri farkındalığı eğitimi verildi!

AstraZeneca ilaç firmasının yaptığı bilgilendirmeye göre, İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye'nin iş birliğiyle hazırladıkları "Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" projesi vesilesiyle dördüncü buluşmasını Hataylı kadınlarla gerçekleştirildi.

Eğitimin konu başlıkları!

Kanser Savaşçıları Derneği’nin gönüllü hekimi Dr. İbrahim Çolhan tarafından 2 farklı oturumda gerçekleşen etkinliğe 200 civarındaki kadına meme kanseri farkındalık eğitimi verildi böylece proje kapsamında ulaşılan toplam kadın sayısı 700 olduğu belirlendi. Konu başlıkları ise şunları oluşturdu: ‘‘Meme kanseri görülme sıklığı, başlıca risk faktörleri, erken tanının önemi, meme kanseri tarama (mamografi) ve elle muayene’’ konularında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitim sayesinde kadınları meme taramasına girmeleri sağlandı!

Hatay da 200 kadına meme kanseri eğitimi verildi

"Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" projesi aracılığıyla geçtiğimiz senelerde; Antalya, Trabzon ve Hatay’da verilen eğitimlerin toplamında 500 kadına ulaşarak bilgilendirme fırsatı sunulmuştu. Proje sayesinde kadınlara en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) meme taramalarına girmeleri sağlandı. Bu eğitim Hatay’da ikinci kez verilirken eğitim ve meme kanser taramaları önümüzdeki dönemlerde, Deprem bölgesindeki diğer şehirdeki kadınların buluşturulması hedefleniyor.

‘‘Kadınlarımızı yalnız bırakmayacağız’’

Kanser Savaşçıları Derneği gönüllü hekimi Dr. İbrahim Çolhan, 6 şubat depremiyle Hatay’ın inanılmaz etkilendiğini aktararak u açıklamalarda bulundu:"Hala toparlanma sürecinde olan bu ilimizde kanser hastalıkları, özellikle de meme kanseri, depremin gölgesinde kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Derneğin bölge kadınlarına sunduğu bu önemli destek ile erken tanı ile meme kanserinin tedavisinin mümkün olduğunu dair kadınları bilinçlendiriyoruz. Bu desteğimiz bir gereklilik değil, aynı zamanda kadınlara yalnız olmadıklarını hissettiren anlamlı bir çabadır.’’

Erken tanının önemi büyük!

Hatay da 200 kadına meme kanseri eğitimi verildi

Kanser Savaşçıları Derneği Genel Sekreteri Aslı Ortakmaç deprem sonrası hayata tutunmaya çalışırken erken tanının belirtilerini görmezden gelmenin riskler taşıdığını ifade etti. Ortakmaç şunları kaydetti: ‘‘Bu riskleri ortadan kaldırmak için Hatay’da gerçekleştirdiğimiz bu projemizin buradaki ikinci etabında da kadınlarda en yaygın görülen meme kanserinde erken tanı konusunda eğitilmelerinin ve tarama için KETEM’lere ulaşımlarının sağlanmasıyla belki de daha ileri evrelerde ortaya çıkacak meme kanseri vakalarının kolay tedavi edilebilir aşamalarda tespit edilmesine vesile oluyoruz."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal