Hastanelerde yeni randevu sistemi başladı: 65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf olacak

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemine resmen geçildi. Hastanelerde başlayan yeni uygulamayla beraber vatandaşlar randevu tarihlerinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar sisteme onay göndermesi veya gelemeyeceklerini bildirmesi gerekiyor.

13.05.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-17:36) Hastanelerde yeni randevu sistemi başladı: 65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf olacak

Hastanelerde yeni dönem başladı. Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemine resmen geçildi. Hastanelerde başlayan yeni uygulamayla beraber vatandaşlar randevu tarihlerinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar sisteme onay göndermesi veya gelemeyeceklerini bildirmesi gerekiyor.

65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf olacak

AA’da yer alan habere göre; Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) artık "Onaylı Randevu" dönemine geçiyor. Bu yeni uygulamayla, hastalar randevularını oluşturduktan sonra randevu tarihinden bir gün önce, saat 20.00'ye kadar onay vermeleri veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekecek. 

Hastanelerde yeni randevu sistemi başladı: 65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf olacak

Eğer herhangi bir işlem yapılmazsa, randevular bir gün öncesinde saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Ancak, randevusunu onaylayıp gelmeyenlerin aynı branşta 15 gün boyunca yeni bir randevu alması kısıtlanacak. Bu kısıtlamadan muaf tutulanlar ise 65 yaş üstü ve kanser hastaları olacak. Bu gruplar her zaman randevu alabilecekler.


Bu yeni düzenlemeyle, hastalara, hastanelere ve hekimlere daha verimli bir randevu sistemi sunulmuş olacak. Boş kalan randevu saatleri, talepte bulunan hastalara öncelik verilerek değerlendirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal