Soğuk algınlığı da dahil birçok hastalığın doğal koruyucusu olan tiritin faydalarını derledik.
Şanlıurfa zengin yemek kültürüne sahip kentlerimizdendir. en meşhur yemeklerinden biri olan tirit ise soğuk havalarda yenmesi gereken ve birçok faydası olan zengin bir yemektir.
Yörenin köklü yemeklerinden biri olan tirit şimdilerde unutulmaya yüz tutmuş önemli bir lezzet ve kültürü de ifade ediyor.
12 saatte pişirilen et, lavaş ekmek, yoğurt ve sarımsakla ikram edilen bu eşsiz tat şehirde sabah kahvaltısında yeniyor.
İçerdiği zengin besinlerle bağışıklığı güçlendirerek kişinin vücudunu soğuk algınlıklarına karşı dirençli hale getiriyor.
Yüzyıllardır insanlar soğuk algınlığına şifa niyetine bu yemeği tüketiyor.