Hastalıklardan Koruyan Mucizevi Kür

Soğan ve sarımsak ile hazırlayabileceğiniz bu kürü düzenli tükettiğinizde vücudunuzu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı koruma altına alacak. Peki, soğan sarımsak kürünün faydaları nelerdir? Soğan sarımsak kürü nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde…

05.03.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-12:28) Hastalıklardan Koruyan Mucizevi Kür

Besinler vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri sağlayarak insan sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Bu besinler arasında yer alan soğan ve sarımsağın da sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmiyor. 21 gün boyunca düzenli olarak tüketebileceğiniz bu kürle vücudunuzu tazelemek mümkün. İşte Selahattin Dönmez'den 21 günlük vücudumuzu toksinlerden arındıran soğan sarımsak kürü...

SAĞLIĞI DESTEKLER

Soğan ve sarımsağın en önemli biyokimyasal özelliklerinden biri vücuttaki zehirli toksik maddeleri atmaya yardımcı olan antioksidan potansiyelidir. Aynı zamanda soğan ve sarımsaktaki yüksek düzeyde C vitamini bağışıklığı düzenler, kolajen yapımını ve doku tamirini artırır, demir emilimini sağlar.

Ayrıca soğan ve sarımsak birçok antioksidan flavonoidleri içerir, soğanda 25 çeşit flavonoid bulunur. Flavonoidler ve C vitamini hücre hasarına sebep olan zararlı molekülleri tutar kanser, diyabet ve kalp hastalıklarının önüne geçer. Kırmızı soğana rengini veren antosiyanin kalbin ve damarların koruyucusudur. Kapsamlı, çok sayıda katılımcıyı içeren bilimsel bir çalışmada antosiyaninden zengin besinleri tüketmenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini %32 oranında azalttığı saptanmıştır.

BAĞIŞIKLIĞIN BİR NUMARALI DESTEKLEYİCİSİ

Amerika Kanser Araştırma Merkezi soğandaki fisetin ve kuersetin, sarımsaktaki allisin gibi fitokimyasalların immun sağlığı desteklediğini ve DNA, hücre hasarı ve inflamasyonu önleyerek kanser gelişim riskini azalttığını bildiriyor.

Yapılan çalışmalar da çiğ ya da pişirilmiş sarımsak ve soğan tüketimi ile mide, bağırsak, prostat, gırtlak ve meme kanseri arasında ters orantı olduğu sonucunu gösteriyor. Bilimsel 26 çalışmayı içeren bir incelemede allium ailesinden gelen sebzeleri tüketen bireylerde mide kanseri riskinin yüzde 22 oranında azaldığı bildirilmiştir.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINDA EN ETKİLİ BESİNLERDEN

Bu ikili bağırsak sağlığı için büyük önem taşır, müshil etkisi göstererek sindirimi kolaylaştırır ve prebiyotik içerikleri ile bağırsak sağlığına destek olur. 2018 yılında yayımlanan güncel bir bilimsel araştırmada bazı besinlerdeki prebiyotik lif içeriğinin bağırsak sağlığı üzerindeki etkinliğine bakıldı. Bu çalışmaya göre soğan, sarımsak yararlı bakteri sayısını artırmada pek çok sebze, meyveden ve tam tahıllardan daha etkili.

TANSİYONA DOĞAL TEDAVİ

Soğanda antioksidan flavonoid grubundan kuersetin molekülü bulunur. Kuersetin organlarda ve kan damarlarında hasar oluşturan serbest radikalleri tutar, inflamasyon oluşumunu önler. Bu sayede kan basıncı, kan yağları ve kolesterol düzeyini düşürerek kalp damar sağlığını geliştirir. Aynı zamanda soğan kanın pıhtılaşmasını önleyici ve kolesterolü düşürücü etkisiyle damar tıkanıklığına karşı korur.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Soğan ve sarımsak kadınlarda menopozdan sonra ortaya çıkan kemik erimesine karşı doğal bir tedavi sunar, kemikleri güçlendirir. Menopozlu kadın katılımcılarla yapılan bir bilimsel çalışmada günlük 2 gram sarımsak tüketiminin östrojen düzeyindeki azalmanın önemli derecede önüne geçtiğini göstermektedir. Geniş kapsamlı bir çalışmada ise düzenli soğan tüketimine sahip kadınlarda kemik yoğunluğunun daha yüksek olduğu gözlemlendi.

SARIMSAĞI EZİP TÜKETİN

Organik kükürtlü bileşikler ısıyla parçalanırlar. Bu sebeple bu doğal destekten en iyi faydalanma yöntemi en doğal haliyle, taze ve çiğ olarak tüketmektir. Aynı zamanda sarımsağı ezerek veya küçük parçalar halinde doğrayarak tükettiğinizde adeta içindeki cevheri ortaya çıkarmış olursunuz. Yani sarımsağı bütün olarak yutarsanız antioksidan etkisinden yeterince faydalanamayabilirsiniz.

İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU

İrritabl bağırsak hastalığı olanlarda kısa zincirli karbohidratların ince bağırsaklardan emilimleri zayıftır bu sebeple bağırsakların işleyişi bozulur, karın ağrısı, gaz, şişkinlik gibi dispeptik yakınmalar ve dışkılama alışkanlıklarında değişiklikler ortaya çıkabilir. Soğan ve sarımsak kısa zincirli karbonhidrat kaynaklarından zengin olduğundan pişmiş olarak hatta soğan, sarımsak tozu halinde tüketildiğinde bile mideyi rahatsız edebilir, gaz ve şişkinliğe neden olabilir.

SARIMSAK KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Soğan ve sarımsak kürü oldukça kolay uygulanabilir. 21 gün boyunca yoğurt ile beraber yediğinizde eşsiz şifasından faydalanabilirsiniz. Bu kürün amacı karaciğeri tazelemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kanser yapan yabancı zararlı bileşiklerden korumaktır. 1 kase ev yapımı yoğurda 1 diş sarımsağı ezip, 1/4 kuru soğanı rendeleyip içine az dereotu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve az çekilmiş tane karabiber koyup çırparak hazırlayın.

Bugün bu kür de atardamarları etkileyen hastalıklar, kanser, bağışıklık sistemi bozuklukları ve ağrılı eklem hastalıkları gibi pek çok kronik hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanında allium ailesinin bir parçası olan yani kuru soğan ve sarımsakla aynı aileden gelen arpacık soğanı, Frenk soğanı ve pırasanın da mucizevi sağlık etkileriyle Ayurveda gibi alternatif terapi yöntemlerinin içerisinde tıbbi bir besin olarak kabul edildiğini de belirtmeliyim.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal