Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır? İşte Haşhaşlı Revani Tarifi

Son dönemlerde herkesin favorisi olan haşhaşlı revani tarifini sizin için derledik. Peki, haşhaşlı revani nasıl yapılır? Haşhaşlı revani için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

27.05.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-12:59) Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır? İşte Haşhaşlı Revani Tarifi

Damaklarınızı tatlandıracak haşhaşlı revani için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını sizin için derledik. İşte lezzetiyle kendinizden geçeceğiniz haşhaşlı revani tarifi…

MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3/4 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 damla taze sıkılmış limon suyu

NASIL YAPILIR?

Şerbeti için; toz şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra, kısık ateşte şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Kaynayıp koyulaşan şerbet karışımına birkaç damla limon suyu ekledikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Soğuması için şerbetinizi bir kenarda alarak revani hamurunuzu hazırlayın.

Hamur için; oda sıcaklığında bekletilen yumurtaları karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine toz şeker ilave ederek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyerek tatlı hamurunu karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra içerisine haşhaş tohumu ve irmik ekleyip elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alan tatlı hamurunu ısıya dayanıklı ve yağlanmış bir kabın içerisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal