Tadı kadar görüntüsüyle de iştah kabartan haşhaşlı badem tatlısını arzuya göre fındık veya cevizle de yapabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz haşhaşlı badem tatlısı vazgeçilmez lezzetleriniz arasında kendine bir yer edinecek. İşte haşhaşlı badem tatlısı için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı badem(fındık veya ceviz de olabilir)
- 4-5 su bardağı un(elinizde yuvarlayacağınız kıvamda olsun)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon
- Bulamak için:
- 1-1,5 su bardağı haşhaş
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı çikolata kreması( veya 2 paket kare sütlü çikolata)
- 1 avuç badem
NASIL YAPILIR?
Şerbeti için gerekli olan malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp 10-15 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın. Hamuru için un ve badem dışında geri kalan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp yoğurun. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Son olarak bademi ekleyip elinizle yuvarlanacak kıvama gelmesini sağlayın. Zor yuvarlanıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ortalarına bir çukur açın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Kenarından hafif çatlayacak. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra ılımış olan şerbeti kepçe yardımıyla üzerine dökün. Kalan şerbeti yemek kaşığı yardımıyla tatlıların üzerine paylaştırın. Tatlılar şerbeti iyice çektikten sonra tepsiden alıp sunum tabağınıza yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritin ve çay kaşığıyla tatlıların üzerindeki boşluğu doldurun. Son olarak üzerine badem yerleştirebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...