Hasan Paşa Köfte Tarifi

Türk köftesi Orta Doğu ve Güney Asya’da oldukça meşhur ve sıkça yapılan yemeklerden biridir. Asıl kelime Farsça 'kūfta' kelimesinden türetilmiştir, bu da “dövmek” veya “öğütmek” veya sadece “köfte” anlamına gelir.

03.07.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:27) Hasan Paşa Köfte Tarifi
Türk Köftesi;

Türk köftesi Orta Doğu ve Güney Asya’da oldukça meşhur ve sıkça yapılan yemeklerden biridir. Asıl kelime Farsça 'kūfta' kelimesinden türetilmiştir, bu da “dövmek” veya “öğütmek” veya sadece “köfte” anlamına gelir. En basit haliyle, Türk köftesi, genellikle sığır eti veya kuzu eti olan kıymadan yapılır, bazı baharatlar ve soğanlarla karıştırılır.

Bugün Türk köftelerinin arkasındaki tüm kökenleri, kökenlerin çeşitleri vb. Dahil olmak üzere açığa çıkarıyoruz. Et genellikle sebze, yumurta, pirinç veya bulgur gibi diğer birçok içerikle karıştırılır ve birçok farklı türde gelir. Izgara, kızartılmış, buğulanmış, haşlanmış, fırınlanmış veya marine edilmiş olabilir, ancak Türk köftesinin doğal formu ızgaradır.

2005 yılında Türkiye'de özel bir gıda şirketi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu yemeğin en popüler olduğu ülkelerde 291'den fazla farklı çeşit köfte (kofta) vardır.

Daha yeni tarihte, bazı insanlar en eski köfte türlerinin aslında İran'dan geldiğine inanmaktadır. Ancak kuşkusuz Türklerin zamanında köfteyi ellerinde tutmaları ve kattıkları lezzetler şüphesizdir. Bu nedenle çeşitlilikte artmıştır ve yemek bugünlere gelmiştir. 'Orijinal Köfte Türk Köftesidir'.

Hasan Paşa Köfte için Malzemeler:

Köfte için:

• 750g kıyma, sığır eti + kuzu beğeninize uygun bir oranda karıştırılır,

• 1 soğan, ince doğranmış,

• 1 yumurta

• 2 dilim ekmek kırıntısı,

• Yarım çay kaşığı tuz,

• 1/4 su bardağı çok ince doğranmış taze maydanoz,

• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,

Patates Püresi:

• 4-5 orta boy patates, haşlanmış ve soyulmuş

• 2 yemek kaşığı tereyağı

• 1/2 su bardağı süt (veya 1/4 krema, 1/4 süt)

• 1 çay kaşığı tuz (herhangi bir peynir eklerseniz azaltın)

• 1/2 su bardağı peynir, rendelenmiş (mozarella, kaşar, kaşar…) -seçenekli

Sosu için:

• 1 yemek kaşığı domates salçası,

• 1 su bardağı su

• 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı veya eritilmiş tereyağı

• Bir tutam tuz

• Bir tutam kurutulmuş fesleğen veya nane

Hasan Paşa Köftesinin Yapılışı;

• Yukarıdaki ilk bölümde listelenen tüm malzemeleri karıştırın. Eşit şekilde karışana kadar yoğurun. Daha sonra kıymayı avuç içi boyutunda parçalara bölün ve bu parçaları düz dipli yuvarlak fincanların arkasına doğru kaplayarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri 1 cm derinliğinde bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin.

• Bu arada, patatesleri ezin ve listenin ikinci bölümünde listelenen tüm malzemeleri ekleyin. Ardından, püreyi kaşıklayın veya az önce pişirdiğiniz köfte fincanlarına bir hamur işi torbası kullanarak (isterseniz süslü bir nozul (sıkma ucu) ile) sıkın.

• Bir kapta, yukarıdaki üçüncü bölümde listelenen tüm malzemeleri, sos malzemelerini karıştırın. Her patates püresinin üzerine bir kaşık sos ekleyin. Sos, mümkün olduğunca üstte kalmasını sağlamak için kremsi bir kıvamda olmalıdır. Sızıntı konusunda endişelenmeyin.

• Daha fazla renk ve lezzet katmak isterseniz, köftelerin etrafına yeşil biber ekleyin.

• Köfte tepsisini yaklaşık 10 dakika fırına geri koyun.

• Fırından çıkarın, taze maydanoz yaprakları ile süsleyin ve servis yapın. Hemen servis yapmayacaksanız, köfteyi sıcak ve sulu tutmak için tepsiyi folyo ile örtün.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal