Hareket Proje halka arz talep toplama ne zaman? Hareket Proje halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) halka arz onayı verdiği Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. halka arz talep toplama işlemleri merak ediliyor. Peki Hareket Proje halka arz talep toplama ne zaman? Hareket Proje halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? İşte soruların yanıtı…

13.05.2024-13:00 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-13:00) Hareket Proje halka arz talep toplama ne zaman? Hareket Proje halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş.’nin yaptığı açıklamaya göre Hareket Proje halka arz tarihleri belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) halka arz onayı verdiği Hareket Proje’nin halka arz işlemleri hakkındaki detayları öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Hareket Proje halka arz talep toplama ne zaman? Hareket Proje halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?

Hareket Proje halka arz talep toplama ne zaman?

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Hareket Proje'nin halka arzının bu hafta 15-17 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca gerçekleştirileceği duyuruldu. Halka arz kapsamında toplamda 24 milyon TL nominal bedelli paylar, 70 TL fiyatla satışa sunulacak. İzahnamede belirtildiği üzere, payların %74'ü yurt içi bireysel yatırımcılara, %25'i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve %1'i şirket çalışanlarına tahsis edildi. 

Hareket Proje halka arz kaç lot verir?

Bu tahsisat oranlarına göre, bireysel yatırımcıların katılım sayısına bağlı olarak dağıtılabilecek pay miktarları şu şekilde olacak:

2,3 milyon katılımcı: 8 lot (560 TL)

2,7 milyon katılımcı: 7 lot (490 TL)

3,1 milyon katılımcı: 6 lot (420 TL)

3,5 milyon katılımcı: 5 lot (350 TL)

3,9 milyon katılımcı: 5 lot (350 TL)

4,5 milyon katılımcı: 4 lot (280 TL)

Hareket Proje halka arz talep toplama ne zaman? Hareket Proje halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?

Hareket Proje halka arz katılım endeksine uygun mu?

Hareket Proje'nin halka arzında payların tamamının satılması durumunda, halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1,6 milyar TL olacağı belirtildi. Şirketin halka açıklık oranı ise %20,83 olarak gerçekleşecek. Pay talebinde T1 ve T2 bakiyelerinin kullanılamayacağı, ancak şirketin katılım endeksine uygun olduğu ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal