Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

Karadeniz’in baş tacı olan, deniz deniz kokan, mis gibi bir balık yemeği yapmak istiyorsanız eğer, size hamsi buğulamayı tavsiye ediyoruz.

26.02.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-12:41) Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 500 gram hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • 4 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay bardağı su

HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Temizlenmiş olan hamsileri bol su ile güzelce yıkayın ve genişçe bir tavaya yerleştirin. Üstlerine halka halka doğranmış kuru soğanı, domatesleri ve limon dilimlerini yerleştirin. Maydanozları da saplarından ayırıp serpiştirin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra üstüne 1 çay bardağı suyu gezdirin. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Pişirme süresinin sonunda sıcak sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal