Hamilelikte Yaşanan Stres Bebeğin Kişiliğini Bozuyor

Hamilelik süresince yaşanan stres, anneden bebeğe geçerek gelecek dönemlerde kişilik bozukluğuna varan gelişmelere neden olabiliyor. Peki süreç nasıl işliyor? İçeriğimizde göz atabilirsiniz.

07.09.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-09:52) Hamilelikte Yaşanan Stres Bebeğin Kişiliğini Bozuyor

Finlandiya'da uzmanların yaptığı bir araştırma, hamilelik döneminde ağır stres altında olan annelerin bebeklerinde, 30 yaşına gelene dek kişilik bozukluğu görülme riskinin 9 buçuk kat yükseldiğini ortaya çıkardı.

30' A GELMEDEN ORTAYA ÇIKIYOR

Araştırma bazında Helsinki'de yaşayan 3 bin 600 kadınla gebelikleri esnasında düzenli olarak görüşmeler yapıldı. Kadınların bebeklerini 1975-1976 yıllarında doğruduklarını, çocukların izleyen süreçte takip edildiği belirtildi.

Çocuklar 30 yaşına geldiğinde hepsi yatarak tedavi gerektiren ağır vakalar olarak 40'ına kişilik bozukluğu teşhisi koyuldu.Araştırmacılar, gebelikleri esnasında ağır stres altında olduklarını söyleyen annelerin çocuklarında kişilik bozukluğu gelişme riskinin 9 buçuk kat, orta seviyede strese maruz kalanların ise çocuklarında da 4 kat yükseldiğini gözledi.Annelerin maruz kaldığı stresin ilişki problemleri, sosyal faktörler ve psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor olabileceği belirtilirken, gebelikteki stresin çocukta kişilik bozukluğu ihtimalini nasıl artırdığının ise henüz bilinmediği söylendi.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal