Hamilelik sürecinde dikkatli olmak ve nasıl beslendiğimize dikkat etmemiz gerekir. Bu aşamada bitki çayları genel anlamda yararlı olarak atfedilse de gebelikte bu durum değişebiliyor. Ada çayı bu anlamda yarardan çok zarara sebep oluyor.
ADAY ÇAYININ OLASI ZARARLARI
Tahmin edilebileceği gibi, adaçayı bitkisi barındırdığı etken maddelerin fitoöstrojenik etki göstermesinden dolayı olarak seviyelerini değiştirebileceğinden gebelik aşamasında riskli bir bitki olacaktır. Bu riskleri ana aşamada olarak sınıflandıracak olursak,
1. Hamileliğin ilk aylarında adaçayı içilmesi düşük riskini arttırmaktadır.
2. Hamileliğin son aylarında adaçayı içilmesi ise erken doğum riskine sebep olmaktadır.
3. Ağız kuruluğu
4. Mide bulantısında artış
5. Ağızda iltihaplanmalar yada tahriş meydana gelmesi
6. Baş dönmesi
7. Düşük kan şekeri
8. Yorgunluk, halsizlik
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.