Hamas, Lübnan'daki Lideri Said Ali'nin Ölümünü Duyurdu

Hamas, İsrail'in düzenlediği saldırıda Lübnan'daki liderlerinden Said Ali'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

05.10.2024-18:30 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-18:30) Hamas, Lübnan'daki Lideri Said Ali'nin Ölümünü Duyurdu

Hamas'dan Açıklama

Hamas Hareketi, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki önde gelen isimlerinden Said Ali'nin İsrail'in gerçekleştirdiği bir hava saldırısı sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olayın Detayları

Hamas'ın resmi açıklamasında, Said Ali'nin, eşi Şeyma Halil Azzam ve iki çocuğuyla birlikte Lübnan'ın kuzeyindeki el-Beddavi Mülteci Kampı'ndaki evinde yapilan saldırıda can verdiği bildirildi. Hamas, bu saldırının devam eden İsrail katliamlarının bir parçası olduğunu vurgulayarak, Kassam Tugayları'nın İsrail'in liderlerine bu cinayetlerin bedelini ödetme sözü verdi.

Saldırının Tarihi ve Yöntemi

AA muhabirinin bildirdiğine göre, Beddavi Mülteci Kampı'na gerçekleştirilen bu saldırı, Ekim 2023'te İsrail ile Hizbullah arasında patlak veren çatışmaların ardından kuzey bölgelerine yönelik yapılan ilk bombardımandır. Saldırının, İsrail tarafından insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Daha Önceki Hedefler

30 Eylül'de de, ülkenin güneyindeki El-Bass Mülteci Kampı'na düzenlenen bir başka saldırıda, Hamas'ın Lübnan'daki liderlerinden Fetih Şerif Ebu Emin ve ailesinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Not: Olayın detayları ve gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

Hamas Hareketi, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki lider kadrolarından...

Hamas Hareketi, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki lider kadrolarından Said Ali'nin ailesiyle birlikte İsrail saldırısında öldüğünü açıkladı. Atallah, eşi ve iki çocuğu için Lübnan'ın kuzeyinde yer alan el-Beddavi Mülteci Kampı'nda cenaze töreni düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal