Hamas, İsrail ordusunun karargahına saldırı düzenledi: Gerginlik yeniden yükseliyor!

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ordusunun karargahına yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, Filistinli direnişçilerin, Gazze-İsrail sınırındaki "güvenlik çitini" aşarak İsrail ordusunun Refah'taki birliğinin karargahına saldırdığı belirtildi.

07.06.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-12:36) Hamas, İsrail ordusunun karargahına saldırı düzenledi: Gerginlik yeniden yükseliyor!

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentinde, İsrail ordusunun karargahına karşı gerçekleştirilen bir saldırıyla gündeme geldi. Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, Filistinli direnişçilerin, Gazze-İsrail sınırındaki "güvenlik çitini" aşarak Refah'taki İsrail ordusu birliğinin karargahına saldırdığı belirtildi.

Bu saldırının yanı sıra, Refah'ın batısında bulunan Tel Zurub bölgesindeki bir tünelde daha önceden kurulan bir bubi tuzağının patlatılması sonucu 5 İsrail askerinin öldüğü ifade edildi. Deyr el-Belah kentinde ise Hamas'ın fırlattığı "Yasin 105" roketleriyle İsrail ordusuna ait 2 Merkava tipi tank ile "D9" askeri buldozerinin hedef alındığı rapor edildi.

Benzer şekilde, Bureyc Mülteci Kampı'nda da İsrail askerlerinin havan topları ve ağır silahlarla hedef alındığı kaydedildi. İsrail'e Gazze'den atılan bir roketin açık araziye düştüğü ve bu durumun ardından İsrail'in Gazze Şeridi sınırındaki bölgelerde uyarı sirenlerinin çaldığı belirtildi.


UAD kararına uyulmadı

İsrail ordusu ise Filistinlilerin sızma girişiminde bulunduğu iddiasıyla 3 Filistinlinin öldürüldüğünü ve silahlı çatışmaların yaşandığını duyurdu. Bu olaylar, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentindeki kara saldırılarını genişleterek sürdürdüğü bir dönemde yaşandı.

Son olarak, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda en az 15,328'i çocuk, 10,171'i kadın olmak üzere toplamda 36,654 Filistinlinin öldüğü, 83,309 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Ancak, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu rapor edilirken, sivil altyapının da hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumlarının tahrip edildiği aktarılıyor. Hamas'ın bu son saldırıları, bölgede gerginliğin artmasına ve uluslararası toplumun endişeyle yaklaştığı bir sürece işaret ediyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal