Hakkari’de dünyanın en güçlü böceği görüldü: 90 bin dolar değere sahip

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceği tespit edildi. Ağaç kesen bir köylü tarafından bulunan böceğin değerinin 90 bin dolar olduğu belirtildi.

22.04.2024-10:42 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-17:34) Hakkari’de dünyanın en güçlü böceği görüldü: 90 bin dolar değere sahip

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki Bataklık köyünde yaşamını sürdüren Turan Erci, dün sabah saatlerinde ağaç keserken gergedan böceğini gördü. Erci, internet üzerinden yaptığı kısa bir araştırma sonucunda böceğin değerinin 90 bin dolar olduğunu gördü.

Dünyanın en güçlü böceği

İHA’da yer alan habere göre; Araştırma sonucunda dünyanın en güçlü böceği olduğunu öğrenen Ercu, böceği daha sonra doğaya bıraktı. Turan Erci, "Dün sabah ağaç keserken ağaç kütüğünün içinde bulduk. İlk başta ne tür bir böcek olduğunu anlayamadık. Daha sonra internette araştırınca bunun Asya kıtasında ormanlık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan gergedan böceği olduğunu öğrendik." şeklinde konuştu.

Hakkari’de dünyanın en güçlü böceği görüldü: 90 bin dolar değere sahip

Araştırmalar sonucunda böceğin değerinin 90 bin dolar olduğunu öğrendiğini belirten Erci, "İnternet verilerine göre 90 bin dolar gibi ciddi bir değeri varmış. Tabii ki bunu kesin olarak bilemiyoruz. Ancak kendi ağırlığının yüzlerce katını taşıyabilen bir böcek türü olduğunu öğrendik. Biz böceği tekrar doğal yaşam alanına bıraktık." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal