Hakkari'de Büyük Başarı: 'Gürz-6' Operasyonunda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'nin Kavaklı ilçesinde gerçekleştirilen "Gürz-6" operasyonunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

13.08.2024-12:15 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-12:15) Hakkari'de Büyük Başarı: 'Gürz-6' Operasyonunda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bakan Yerlikaya, operasyona dair bilgileri sosyal medya hesaplarından aktararak, başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonun, Ankara Jandarma Harekat Merkezinden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte takip edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, Jandarma Özel Harekat Timlerinin yanı sıra Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ve SİHA'ların da destek verdiğini ifade etti. Bu destek unsurları, operasyonun etkinliğini artırarak teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde büyük rol oynadı.

"Gürz-6" operasyonunda, terör arananlar listesinde yer alan Hacer Tekin (turuncu), Aysel İnce (gri) ve terör örgütü elebaşı Hebun Hevi'nin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen bu teröristlerin daha önce gerçekleştirdikleri eylemlerde toplamda 30 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edilmesine sebep olduklarını vurguladı.

Bu operasyon, terörle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin kararlılıkla ve başarıyla terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, operasyonun terör örgütüne büyük bir darbe indirdiğini ve ülke genelindeki güvenlik ve istikrarı sağlamada kritik bir rol oynadığını ifade etti.


"#TürkiyeninHuzuru??"

"‘Gürz-6’ operasyonunda elde edilen bu başarı, güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkemizin güvenliğini sağlama noktasında kararlılığımız devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonun detayları ve elde edilen sonuçlarla ilgili olarak çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"3️⃣ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ❗ Bugün Ankara Jandarma Harekat Merkezinden Jandarma Genel Komutanımız, Generallerimiz, Subay ve Astsubaylarımızla birlikte “GÜRZ-6” operasyonunu an be an takip ettik ve yönettik. Operasyon sonucunda 1️⃣’i ölü, 2️⃣’si sağ olmak üzere 3️⃣ terörist etkisiz hale getirildi. Ölü ele geçirilen terörist Devletimize meydan okumaya, kahraman Jandarmamıza mukavemet etmeye devam ediyordu. Hak ettiği sonu buldu. Beyaz bayrak sallayan iki kadın terörist ise sağ olarak teslim alındı❗️ İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde TURUNCU kategoride yer aldığı tespit edilen Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin ölü olarak etkisiz hale getirildi. ◻️ İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde GRİ kategoride yer aldığı tespit edilen Zin kod adlı Aysel İnce teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi. ⚠️Sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten Adile Zagros Hebun kod adlı Hebun Hevi’nin de teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi. Teröristlerin katıldığı 1️⃣5️⃣ eylemde; 3️⃣0️⃣ güvenlik görevlisi ile 4️⃣ vatandaşın şehit edildiği belirlendi. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Hakkari ili Kavaklı ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timlerinin katılımı ile yapılan operasyonda çıkan silahlı çatışmada 1’i ölü olarak 2’sinin ise teslim olarak sağlanarak toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi. ⚠️Teröristlerin talimatlarını verdiği ve bizzat katıldığı 1️⃣5️⃣ eylemde; 3️⃣0️⃣ güvenlik görevlisi ile 4️⃣ vatandaşın şehit edildiği 5️⃣6️⃣ Güvenlik görevlisi ve 4️⃣ vatandaşın yaralandığı tespit edildi. Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle?? Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız. #TürkiyeninHuzuru??"

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal