Hakkari ve Muş'ta AK Parti'den İsrail'e Tepki Gösterildi

Hakkari ve Muş'ta AK Parti, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla basın açıklamaları yaptı.

07.10.2024-15:33 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-15:37) Hakkari ve Muş'ta AK Parti'den İsrail'e Tepki Gösterildi

Hakkari ve Muş'ta İsrail'e Tepki Gösterildi

Hakkari ve Muş’taki AK Parti İl Başkanlıkları, İsrail'in Gazze’ye düzenlediği saldırıların birinci yılı dolayısıyla basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Hakkari'de Açıklama

Hakkari'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü bahçesi önünde yapılan basın açıklamasında, AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları kınadı.

Kaya, İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları kabul etmediklerini belirtirken, "Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz" şeklinde bir mesaj vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, yalnızca diplomatik alanda değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanındadır. Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır."

Muş'taki Yansımalar

Muş’ta ise AK Parti İl Başkanı Melik Emre, belediye önünde yaptığı açıklamada Filistin halkının uğradığı zulmü kabul etmediklerini vurguladı.

Emre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sivil halkı hedef aldığını belirterek, "7 Ekim tarihini bahane eden bu saldırılar, uluslararası hukuku hiçe sayan bir insanlık suçudur. 42 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybetmesi, bu katliamın büyüklüğünü göstermektedir" dedi.

Açıklamanın ardından, Filistin konulu bir resim sergisi de gezildi; etkinlikte Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

Muş'ta, AK Parti İl Başkanlığı, Muş Belediyesi önünde bir araya gelerek İsrail'in Gazze'ye...

Muş'ta, AK Parti İl Başkanlığı, Muş Belediyesi önünde bir araya gelerek İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'in birinci yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal