Sabah kahvaltılarında sıcak çeşit sevenler için mantarlı omlet tarifini derledik. Mantarlı omletin yapılışı hem çok kolay hem de gayet pratik olan bu omleti kahvaltı sofralarınıza dahil edebilirsiniz.
KAHVALTILIK MANTARLI OMLET
Malzemeler; 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı süt, 1 çay kaşığı tuz, 6 adet kültür mantarı, 1/2 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı krema, 3 dal frenk soğanı.
Yapılış aşaması; Mantarları temizleyin ve iri halde doğrayın. Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları güzelce soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın. Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak harmanlayın. Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya aktarın ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana dek pişirin. Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ekleyrek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını kattıktan sonra kahvaltı sofralarınıza dahil edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.