Araştırmacılar çalışmadaki insanları yaklaşık 5 yıl boyunca izleyerek uyku düzenlerini ve genel sağlık durumlarını analiz ettiler. başlıca hedefleri, kestiren insanların kalp krizi ve felç riski olup olmadığını, kestirmeyen insanlardan daha mı yüksek olduğunu görmek idi .
5 yıl boyunca, kalp krizi, felç ve ameliyat gerektiren tıkanmış arterlerin neden olduğu diğer kalp hastalıkları dahil 155 ölümcül ve ölümcül olmayan kalp olayları yaşandı . bu davalar arasında: 93 kişi kestirmedi; 12 kişi 1-2 şekerleme yaptı; 22 kişi 3-5 kestirdi; 28 kişi 6-7 şekerleme yaptı.
Başka bir deyişle, haftada bir veya iki kez uyuyan insanların , ciddi kalp sorunları yaşamaları için kestirmeyenlere göre % 48 daha az olduğu ortaya çıktı . bulgular ayrıca bir insanın ne kadar süre uyuduğunun önemli olmadığını da göstermiştir.
Genel olarak, sağlıklı bir insan günde yaklaşık 7-8 saat uykuya ihtiyaç duyar . daha az uyursanız, ateroskleroz riski vardır; vücudun arterlerinde zamanla ciddi kalp problemlerine yol açabilecek bir plak birikimi olabilir. uyuklamanın gerçekleştiği yer orasıdır - genellikle geceleri düşük kaliteli uykuyu telafi etmek için koruyucu bir önlem olarak kullanırız.