Hafızlık İcazet Merasimi: Diyanet İşleri Başkanından Kutlama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 40 hafıza icazet belgelerini takdim etti ve Kur'an eğitiminin önemine vurgu yaptı.

20.10.2024-15:25 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-15:25) Hafızlık İcazet Merasimi: Diyanet İşleri Başkanından Kutlama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Hafızlara İcazet Belgeleri

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye genelindeki 2 bini aşkın yatılı Kur'an kursunun bulunduğunu açıkladı. Erbaş, "Yatılı Kur'an kurslarımıza, hafızlık yaptırdığımız bu kurslara destek veren herkesten Allah razı olsun. Kur'an kurslarımızda hafızlık yapan 85 bin kadar talebemiz var. Bu doğrultuda dua ediyoruz; Allah hepsine kolaylık versin," dedi.

Erenköy Kur'an Kursu'nda İcazet Merasimi

Uygulama, Erenköy Kur'an Kursu’nda eğitimi tamamlayan 40 hafız için Pendik Müftülüğü tarafından Çarşı Camisi’nde gerçekleştirilen "Erenköy Kuran Kursu 8. Hafızlık İcazet Merasimi" ile kutlandı. Törende hafız öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan’a Kur'an tilaveti okudu.

Kur'an Eğitiminin Önemi

Törende konuşan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in önemine vurgu yaparak, "Sevgili Peygamberimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir' demektedir. En hayırlı insanların bulunduğu yerde böyle bir merasimin düzenlenmesi çok kıymetlidir. Hafızlık merasimi, Peygamber Efendimizin bu müjdesine erişmemize vesile olacaktır," ifadelerini kullandı.

Kur'an’ı Muhafaza Eden Hafızlar

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in korunmasının Allah tarafından bir müjde olarak ifade edildiğini belirterek, "'Şüphesiz Kur'an-ı biz indirdik, onun muhafaza edeni de biziz'. Rabb’imiz böyle buyuruyor. Hafızlarımız, bu müjdeye ulaşmak için önemli bir görev yapmaktadır. Milyonlarca hafızımız bu geleneği yaşatmaktadır," dedi.

Kur'an-ı Kerim’in Rehberliğinde Hayatın Önemi

Kur'an-ı Kerim'in bir hayat kitabı ve rehber olduğuna işaret eden Erbaş, şöyle devam etti: "Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, anlamak ve yaşamak esas hedeftir. Ailemiz ve çocuklarımızla birlikte Kur'an’ın rehberliğinde yaşamaya özen göstermeliyiz. Bu, bize verilmiş en büyük vazifedir."

Ali Erbaş, hafızları ve eğitim veren hocalarını tebrik ederek, konuşmalarını sonlandırdı. Törenin ardından 40 hafız, Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan'ın riyasetinde icazet belgelerini aldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlara belgelerini takdim etti.

Törene ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı İhsan Erkul, Zümrüt Vakfı Başkanı Cihat Aslanoğlu, Pendik kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürü ve belediye başkanı da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pendik Çarşı Camii'de düzenlenen Erenköy Kur’an Kursu...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pendik Çarşı Camii'de düzenlenen Erenköy Kur’an Kursu 8. hafızlık icazet merasimine katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal