Hababam Sınıfı’nın ‘Bacaksız’ı da abilerine katıldı: Oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti

Hababam Sınıfı film serilerinde ‘Bacaksız’ rolüyle hafızalara kazınan oyuncu Tuncay Akça, hayatını kaybetti.

17.08.2024-17:03 - (Son Güncelleme: 17.08.2024-17:03) Hababam Sınıfı’nın ‘Bacaksız’ı da abilerine katıldı: Oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti

Aydemir Akbaş’tan sonra bir Yeşilçam efsanesi daha aramızdan ayrıldı. Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından Hababam Sınıfı'nda "Bacaksız" lakaplı öğrenci rolüyle tanınan Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi sonucu İstanbul'da hayatını kaybetti.

Vefat haberi sosyal medya hesabından duyuruldu

Tuncay Akça'nın ölüm haberini menajeri Kıvanç Terzioğlu, Sosyal Medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Terzioğlu, "Hababam Sınıfı'nın değerli oyuncusu Tuncay Akça’yı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Akça, bugün İstanbul'da, Şakirin Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Hababam Sınıfı’nın ‘Bacaksız’ı da abilerine katıldı: Oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti

Tuncay Akça kimdir?

16 Aralık 1963 tarihinde Kastamonu'da dünyaya gelen Tuncay Akça, sinemaya Hababam Sınıfı'ndaki "Bacaksız" rolüyle adım attı. Akça, bu filmdeki performansıyla büyük beğeni topladı. Ayrıca, 1982 yapımı Yol filminde Yusuf karakterini canlandırdı ve 1995-2002 yılları arasında yayınlanan Bizimkiler dizisinde manav Adem rolüyle izleyicilerin karşısına çıktı.

Tuncay Akça'nın akıllarda kalan en bilinen repliklerinden biri ise "Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" sorusudur. Oyuncu, 2004 yılında çekilen Hababam Sınıfı Merhaba filminde de rol almıştı.

Kariyerine dair bir programda yaptığı açıklamada, Akça, "Ertem Eğilmez tarafından keşfedildim. Yaşım 12'ydi. Ortaokula yeni başlamıştım. Ayakkabı boyacılığı yapan ufak tefek bir çocuktum. Kahveciye, manava, kasaba yardım eden birisiydim..." ifadelerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal