Hızlıca yapabileceğiniz helva tarifi ile her zamanki helvalardan daha farklı bir tat deneyebilir ve sevdiklerinize denetebilirsiniz.
MALZEMELER
100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık (Tercihen pirinç fındık)
NASIL YAPILIR?
Tereyağını tencerede eritip unu birkaç dakika süresince kavurun. Devamlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave edin. Daha sonra şekeri katın. Yoğun bir kıvam alana kadar karıştırmayı sürdürün. Kaynamaya başlayınca vanilyayı katın. Birkaç dakikanın ardından ocaktan kaldırın. Karışımı 4 tane güveç kasesine bölüştürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana kadar bekletin. Fırından çıkarın, ılındıktan sonra buzdolabında bekletin. Üstlerine bir miktar pirinç fındık dökerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.