Güveç nasıl yapılır? Güveç yaparken kullanılan malzemeler nelerdir? Herkesin çok severek tükettiği güvecin yapm aşamasını tarifimizde anlattık. Şimdiden afiyet olsun.
GÜVEÇ TARİFİ
MALZEMELER:
-1,1.5 kg kuzu kol eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
-1 büyük boy soğan
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-8-10 diş sarımsak
-2 sivri biber
-1 büyük boy patates
-4 orta boy domates
-2 çay kaşığı tuz
-2 çay kaşığı kırmızı pul biber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı nane
-1 su bardağı sıcak su
-2 tatlı kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI:
-Yarım ay gibi doğradığınız soğanları ve etleri zeytinyağında güzelce kavurun.
-Tuz ve biberi ilave edip ocaktan alın. Kavurduğunuz soğanlı eti güveçlerin dibine yağıyla birlikte paylaştırın.
-Sarımsakları soyup ikiye kesin. Sivri biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın.
-Domatesleri soyduktan sonra iri parçalara bölün. Patatesi de aynı şekilde doğrayın.
-Bu malzemeleri derin ve geniş bir kaba alıp karıştırın.
-Kalan tuz, biber, kekik, naneyi ve suda ezdiğiniz salçayı ekleyip tekrar harmanlayın.
-Bu karışımı etlerin üzerine güzelce yayın. Güvecin ağzını kapakla ya da alüminyum folyoyla örtün.
-Önceden ısıtılmı 200 derecede fırında en az 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.