Gürcistan'da Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi

Tiflis'te Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ebru sanatı atölyesi, Türk kültürünü tanıttı.

25.10.2024-21:17 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-21:17) Gürcistan'da Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü'nden Ebru Sanatı Atölyesi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi" etkinlikleri gerçekleştirildi.

Atölye Programları ve İşbirlikleri

Tiflis YEE Ofisi'nden edinilen bilgilere göre, etkinlikler İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü ve YEE Tiflis Merkezi'nde düzenlendi.

Uygulamalı Eğitim ve Ziyaretçiler

Resim Bölümünde yapılan etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Arş. Gör. Dr. Naciye Detseli ve Arş. Gör. Hümeyra Özdemir, katılımcılara ebru sanatının tarihi ile teknikleri hakkında bilgi verdi.

Üniversite öğrencileri, uygulama esnasında sanatçılar rehberliğinde renklerin ve desenlerin su üzerindeki dansına tanıklık etme fırsatı buldu.

Yoğun İlgi ve Katılımcılar

YEE Tiflis Merkezinde gerçekleştirilen atölye çalışmasına çok sayıda sanatçı, kültür merkezi öğrencisi ve Türk kültürüne ilgi duyan Tiflis sakinleri katıldı.

Ebru Sanatının Önemi

Etkinlikte bir konuşma yapan Tiflis YEE Koordinatörü Zekeriya Gültekin, bu tür organizasyonların Türk sanatını ve kültürünü tanıtma açısından kritik olduğunu vurguladı. Gültekin, "Geleneksel Türk ebru sanatı, kültürümüzün derin izlerini taşımakta. Bu etkinliklerle hem Türk kültürünü tanıtmayı hem de sanatı geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Kültürel Miras ve Eser Üretimi

Katılımcılar, ebru sanatının zarif desenlerini oluşturmanın detaylarını öğrenirken, kültürel mirasın eşsiz bir parçası olan ebru sanatının derin dünyasına adım attı. Her iki atölyeye katılan kişiler, ebru sanatının inceliklerini öğrendikleri gibi kendi ebru eserlerini üretmenin heyecanını da yaşadı.

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi" programları düzenlendi. Bu kapsamda İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü'nde düzenlenen atölye çalışması ilgi gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal