Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili'den Avrupa Vurgusu

Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, ülkesinin Avrupa Birliği'ne entegrasyon kararlılığını ifade etti.

25.10.2024-01:24 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-01:25) Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili'den Avrupa Vurgusu

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'den Önemli Açıklamalar

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "Gürcistan, Avrupalı gelecek isteyen bir ülkedir ve hiçbir şey halkın iradesinin önünde duramaz" dedi.

Parlamento Seçimleri ve Yerel Gelişmeler

Zurabişvili, gece saatlerinde gerçekleştirdiği basın toplantısında 26 Ekim 2023'te yapılacak parlamentoya ilişkin seçimleri ve gelişmeleri değerlendirdi. İktidardaki 'Gürcü Hayali' Partisinin, seçimlerde başarısız olması durumunda ülkede karışıklık çıkabileceği yönündeki iddiaları asılsız olarak nitelendirdi.

Farklı Bir Siyaset Anlayışına İhtiyaç Var

Ülkesinin yıllar boyunca genelde tek parti tarafından yönetildiğini ifade eden Zurabişvili, "Artık farklı bir siyasete girmeliyiz. Tek parti iktidarları sona ermeli" dedi.

Abhazya ve Güney Osetya Üzerine Değerlendirmeler

Abhazya ve Güney Osetya'nın seçim gününde kapalı olacağını belirten Cumhurbaşkanı, buralardaki Gürcistan vatandaşlarının seçimlere katılamayacağına üzüldüğünü dile getirdi. Ancak, "Bizim Avrupa yolumuz, onların Avrupa yoludur" şeklinde konuştu.

Azil Süreci ve Gelecek Planları

Zurabişvili, mevcut hükümetin kendisine karşı ikinci kez azil süreci başlatma hazırlığında olduğunu, iktidardaki partinin seçimi kazanması durumunda görevden alınma ve hapshedilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Aralık ayının ilk yarısına kadar görevde olacağını, gelecekteki siyasi ihtiyaçlarına göre hareket edeceğini ifade etti.

AB ile İlişkiler ve Rusya’nın Olası Müdahalesi

AB Konseyinin 2025'te Gürcistan ile tam üyelik müzakereleri başlatma beklentisini dile getiren Cumhurbaşkanı, "Bundan başka bir amacım yok" dedi. Ayrıca, Rusya’nın Gürcistan'daki seçimlere müdahale edemeyeceği görüşünü paylaştı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, gece saatlerinde düzenlediği basın toplantısında 26...

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, gece saatlerinde düzenlediği basın toplantısında 26 Ekim'de düzenlenecek parlamento seçimlerini ve ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal