Günümüzde kanser hastalarının sayısı neden artmıştır? Son yıllarda büyük bir artış gösteren kanser, artık yaş ayrımı yapmayan bir hastalık haline gelmiş durumda. Farklı tedavi yöntemleri sayesinde bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün. Kanser vakalarının neden arttığının yanıtı ise haberimizde bulunuyor.
Kanser Nedir?
Hızlı ve hiçbir düzen olmadan hücrelerin bölünmesine kanser adı veriliyor. Çok korkutucu bir hastalık olsa da erken teşhis söz konusu olduğu vakit genellikle başarılı bir tedavi yöntemi var. Bunun yanı sıra kanserin son dönemlerde çok sık görülmesi bir tesadüf değil. Çünkü hem yeni hem de eskisinden farklı olan bir dünyanın içindeyiz.
Kanserin Nedenleri Nelerdir?
Kanser Neden Çok Yaygın Bir Hale Geldi?
Günümüzde kanser hastalarının sayısı neden artmıştır: İçinde yaşamış olduğumuz dünya ve çağ son derece farklı. Eskiden tüketilen ve son derece lezzetli olan birçok doğal ürünün yerini yeni ve yapay şeyler aldı. Bunun yanı sıra GDO olarak bilinen genetiğiyle oynanmış olan yiyeceklerin sayısında çok büyük bir artış var. Her ne kadar ülkece biz bunu yasaklamış olsak da dünyanın önemli bir kısmında tüketimi devam ediyor. Bunun yanı sıra gelişmiş olan teknolojinin birden çok handikapının olduğunu hemen söyleyelim. Akıllı telefonlar ve tabletlerin radyasyon yaydığı herkesin malumu. İşte bunların tümü kanser vakalarının çok hızlı bir biçimde artmasının nedenleri içinde yer alıyor.
En Sık Görülen Kanser Türleri Hangileri?
Günümüzde kanser hastalarının sayısı neden artmıştır: Hava kirliliği ve yaşam şartlarının değişmiş olması bunun nedenleri içinde dikkat çekmekte. Günümüzde en çok görülen kanser türlerine baktığımız zaman bunların arasında lenf bezi, rahim ağzı, kalın bağırsak, mide, akciğer, meme ve cilt kanserleri söz konusu.
Kanser teşhisi koymak ise belli birtakım aşamalardan oluşuyor. Bunların içinde en alt yani ilk basamakta fiziki olarak yapılan muayene var. Özellikle şişlik, yumru ve dışarıdan dokunulduğu zaman hissedilen kitlelerin tespiti bu şekilde çok kolay. Bunun yanı sıra kan ve diğer testleri unutmamak lazım. Çünkü bunların tümü fikir verme açısından oldukça faydalı. Zaman zaman yetersiz kaldıkları zamanlarda ise her daim devreye çok ileri derecedeki görüntüleme teknikleri giriyor. Her ne olursa olsun bu sürecin en son basamağında biyopsi geliyor. Yani şüpheli olarak tanımlanmış olan kitlelerin tespitinin yapılması şart. Ancak bu şekilde teşhisin koyulması mümkündür.