Güney Kore’den Kuzey Kore’ dikkat çeken misilleme: 10 balon Pyongyang’a gönderildi

Kore Yarımadası’nda gerilim giderek yükseliyor. Güney Kore’ye bağlı olduğu belirtilen Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) adlı bir grup, Kuzey Kore’nin balon göndermelerine misilleme olarak 10 balon gönderildiğini duyurdu.

06.06.2024-11:10 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-17:26) Güney Kore’den Kuzey Kore’ dikkat çeken misilleme: 10 balon Pyongyang’a gönderildi

Pek çok ülkeyle gerilim yaşayan Kuzey Kore, bu kez komşusu Güney Kore ile gerginlik yaşadı. Alınan bilgilere göre, Güney Koreli aktivistler, Kuzey Kore'ye karşı misilleme olarak 10 adet balon gönderdiklerini duyurdu.

Kore Yarımadası’nda gerilim artıyor

İHA’da yer verilen habere göre; Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) Başkanı Park Sang-hak, bu sabah saatlerinde Seul'ün kuzeyindeki Pocheon şehrinden gönderilen balonların içinde 200 bin propaganda broşürü, dolar banknotları ve K-pop şarkıları bulunan USB bellekler olduğunu açıkladı.

Güney Kore’den Kuzey Kore’ dikkat çeken misilleme: 10 balon Pyongyang’a gönderildi

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ise, "Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı tetikte olacağız. Askeri hazırlıklarımızı sürdüreceğiz ve provokasyonlara kararlı ve güçlü bir şekilde yanıt vereceğiz." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal