Güney Kore Milli Günü Etkinliği: Enerji ve İkili İlişkiler Vurgulandı

Bakan Bayraktar, Güney Kore'yle enerji işbirliğini artırmayı amaçlıyor. İkili ticarette 10 milyar dolarlık hacim aşıldı.

02.10.2024-22:11 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-22:11) Güney Kore Milli Günü Etkinliği: Enerji ve İkili İlişkiler Vurgulandı

Güney Kore Milli Günü Etkinliğinde İşbirliği Teması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Güney Kore'nin Milli Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, iki ülke arasındaki enerji işbirliğinin önemine değindi. Bakan Bayraktar, "Güney Kore ile başta yenilenebilir ve nükleer enerji olmak üzere işbirliğimizin somut anlaşmalara dönüşmesini umuyoruz," ifadelerini kullandı.

İki Ülkenin Tarihsel Bağlantısı

Etkinlik, CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da gerçekleşti. Burada yaptığı konuşmada, Bakan Bayraktar, Türkiye'nin 1949 yılında Kore'yi bağımsız bir devlet olarak tanıdığını hatırlattı. Bayraktar, Kore Savaşı'nın iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini belirtti. Türk askerinin Kore'deki mücadelelerinin iki ülke halkları arasında kalıcı bir bağ oluşturduğunu vurguladı.

Yatırımlar ve İşbirliği Fırsatları

Bakan Bayraktar, Güney Koreli şirketlerin Türkiye'deki yatırım hacminin yaklaşık 450 milyon dolar olduğunu söyleyerek, bu yatırımların iki ülke için stratejik önem taşıdığını kaydetti. "Kore ile olan ilişkilerimizi geliştirmek ve enerji alanındaki işbirliklerimizi artırmak istiyoruz," diyerek gelecekteki Karma Ekonomik Komisyon toplantısının bu hedefe katkı sağlayacağını açıkladı.

Jeong Yeondoo'dan Kardeşlik Vurgusu

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong Yeondoo ise Türkiye'deki görevi süresince iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının önemini vurgulayarak, "İkili ticaret hacmimiz 10 milyar doları aştı. Bunun ileride daha da büyümesini bekliyoruz," dedi. Jeong, ayrıca iki ülkenin ticari ve ekonomik işbirliğinin, bölgesel barış ve istikrar için hayati önem taşıdığını belirtti.

Etkinlik Kapanışı

Konuşmaların ardından düzenlenen K-Klasik konser etkinliği katılımcılara Güney Kore mutfağından lezzetler sunularak sona erdi. Bakan Bayraktar ve Büyükelçi Jeong, Kore ve Türkiye dostluğunun her geçen gün güçlenmesini temenni etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da Güney...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da Güney Kore'nin Milli Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Bakan Bayraktar, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal