Güney Afrika'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi

Cape Town'da düzenlenen zirvede açlık ve sosyal adalet konuları masaya yatırıldı.

18.10.2024-17:58 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-17:58) Güney Afrika'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi

Güney Afrika'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleştirildi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentinde, Stellenbosch Üniversitesi tarafından düzenlenen "6. Sosyal Adalet Zirvesi" etkinliği, şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Açlık ve Sosyal Adalet Temaları Tartışıldı

Zirvede, "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" teması etrafında önemli tartışmalar yapıldı. Etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu gibi isimler katıldı. Ayrıca, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş da etkinlikte konuşma yaptı.

Küresel Sorunlar ve Çözümler Üzerine

Etkinlikte, dünya genelinde açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği gibi konular ele alındı. Özellikle, dünya genelinde 828 milyon insanı etkileyen açlık sorununun 2030 yılına kadar sona erdirilmesi hedefini içeren "Birleşmiş Milletler'in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" zirvenin önemli maddelerinden biri oldu.

Büyükelçi Kandaş'ın Açıklamaları

Büyükelçi Kandaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte Türkiye'nin Birleşmiş Milletler’in 2030 Gündemi çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kandaş, Türkiye'nin sosyal kalkınma hedeflerini 11. Ulusal Kalkınma Planı kapsamındaki projelere dahil ettiğini belirtirken, insani temelli kalkınma politikalarının önemine vurgu yaptı. Büyükelçi, "Sosyal güvenlik sistemleriyle her kesime, ücretsiz sağlık hizmeti dahil sosyal yardım sağlıyoruz," dedi.

Kandaş, ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Güney Afrika'da gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgiler verdi. Bu projeler arasında, okullarda sera ve sebze bahçesi kurulumu, prefabrik mutfak bağışı, okul bahçelerine meyve ağacı dikimi ve su arıtma tesisleri gibi gıda güvenliği hedeflerine ulaşmaya yönelik çalışmalar yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal