Güneşlenmek Boyu Uzatır mı? Güneşlenmenin Faydaları Nelerdir? Hangi Saatlerde Güneşe Çıkılmalı?

Güneş ışığı sağlık için oldukça faydalıdır. Güneşe maruz kalmak kanser riskini azaltır... Peki genlede katığımız güneşe hangi saatlerde çıkmalıyız? Güneş hangi hastalıkları vücudumuzdan uzaklaştırır. Mera edilenleri sizin için derledik.

20.06.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-13:36)

Güneş ışığı bağışıklık sistemini güçlendirir, depresyonu giderir, ruh halini iyileştirir, kalp sağlığını korur. Aynı zamanda vitamin kaynağı olan güneşe nasıl ve ne zaman çıkmalıyız? 

DEPRESYONA İYİ GELİR  

Güneş ışığı, mutluluk duygularını desteklemeye yardımcı olan serotonin seviyelerini arttırır. Serotonin mutlululuk hormonudur, güneş ışığına maruz kalmak vücudumuzda serotonin salgılanmasına yardımcı olur. 

BOYUN UZAMASINA YARDIMCI OLUR  

Güneş ışığı boyunuzu uzatmaya da destek olur. 2009'da, İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan 18 yıllık bir araştırma neticesinde, yaz aylarında hamile olan kadınların daha uzun boylu, daha güçlü kemikli sahip bebeklere sahip olduklarını ortaya koymuştur.

Gün ışığına maruz kalmak, çocukların büyümesini ve gelişmesini etkileyen D vitamini üretmesini tetikler. Ek olarak, güneşe maruz kalma, kemik kütlesini etkileyerek, kemiklerin hacmini arttırır.

HANGİ SAATLERDE GÜNEŞLENMELİ  

  1. Sabahın erken saatlerinde güneşlenmek 10 ila 15 dakika (güneş kremi olmadan) iyidir.
  2. Güneşin en yoğun sabah 10 ile akşam 4 arasında doğrudan güneş ışığından kaçının
  3. Güneşin yoğun saatlerinde güneşlenmeniz gerekirse, güneş ışığna önlemek için cildinize güneş kremi mutlaka sürün, uygun kıyafetler giyin ve başınızı örtün veya bir şemsiye kullanın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal