Çörek otunun kenisini de yağının da bilinçli bir şekilde ve doğru oranlarda tüketilmesi gerekmektedir.
ÇÖREK OTU YAĞI BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR
Yapılan son araştırmalara göre çörek otu yağının bilhassa alerjik hastalıklar üzerindeki faydalı etkisini iyice kuvvetlendirmiştir. Soğuk sıkım çörek otu yağının vücuttaki yangı-iltihaplanmaya karşı koruyucu, alerji önleyici ve ağrıyı dindirici etkisi vardır. Amerika'da yapınlanan bir çalışmada, yağının burun tıkanıklığı,öksüğe, burun akıntısına, kaşıntı ve hapşırmayı azalttığı sptanmıştır. Bağışıklık sistemi üzerine yapılan başka bir çalışmada da 4 hafta süresince her gün çörek otu tohumu yiyen insanların, vücudu hastalıklara karşı koruyan total akyuvar değerlerinde istatistiksel açıdan anlamlı bir artış olduğu görülmüştür.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.