Gümüşhane'de 27. Yöresel Ürünler Festivali Başladı

Gümüşhane'deki 27. Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali, yerel lezzetlerin tanıtımı için kapılarını açtı.

04.10.2024-20:10 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-20:10) Gümüşhane'de 27. Yöresel Ürünler Festivali Başladı

Gümüşhane'de 27. Yöresel Ürünler Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Gümüşhane'de bu yıl düzenlenen 27. Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali, yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla kapılarını açtı. Festivalin açılışında, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Valilik önünde yapılacak çelenk sunma törenine katıldı.

Kortej Yürüyüşü ile Festivale Başlangıç

Açılış programında, protokol üyeleri ve vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'nde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Katılımcılar, burada kurulan stantlarda pestil, köme, kuşburnu, kuru fasulye, Araköy ekmeği, pekmez, elma ve ceviz gibi yöresel ürünleri inceleme fırsatı buldu.

Başkan Başer’den Yöresel Ürünlere Vurgu

Başkan Başer, 30 stantla yerel ürünleri sergilediklerini belirterek, "Asıl hedefimiz, Gümüşhane'nin tüm değerlerini halkımızla buluşturmak ve yöresel yemekleri tanıtmaktır," şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Olumlu Geribildirimler

Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Selinnur Doğanay, festivalin eğlenceli geçtiğini vurgulayarak, "Dans gösterilerine bayıldım. Gerçekten harika horonlar oynandı. Pestil ve köme ise muhteşemdi," dedi. Didem Han da birçok lezzeti tatma fırsatı bulduğunu ve oldukça eğlenceli bir zaman geçirdiklerini ifade etti.

Geleneksel Gösterilerle Renklenen Festivale Yoğun İlgi

Festival, Trabzon ve Bayburt'tan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Ayrıca, yöresel sanatçıların sunduğu konserlerle katılımcılar keyif dolu anlar yaşadı. Festivale Vali Yardımcısı Serhat Doğan, MHP Milletvekili Musa Küçük, İl Jandarma Komutanı Serhat Demiral ve İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal da katılarak destek verdiler.

Festival, 6 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

Gümüşhane'de 27. Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. Festival kapsamında...

Gümüşhane'de 27. Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. Festival kapsamında kurulan stantlarda Gümüşhane'ye ait yöresel yemekler ve ürünler yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal