Gümüşhane Üniversitesi'nin Elektrikli Aracı TEKNOFEST'te Sergileniyor

Gümüşhane Üniversitesi'nin geliştirdiği elektrikli araç, TEKNOFEST 2023'te dikkat çekiyor.

04.10.2024-13:26 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-13:26) Gümüşhane Üniversitesi'nin Elektrikli Aracı TEKNOFEST'te Sergileniyor

Gümüşhane Üniversitesi'nin Elektrikli Araç Projesi TEKNOFEST'te Yer Aldı

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan elektrikli araç, Adana'da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında sergilendi.

Bu etkinlik, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmekte ve Anadolu Ajansı festivalin global iletişim ortağı olarak yer alıyor.

Proje Detayları ve Başarılar

ETEKNOFEST'te görücüye çıkan projeler arasında, Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki Araştırma Geliştirme Teknoloji Takımı'nın geliştirdiği elektrikli araç da dikkat çekiyor. Bu araç, 2022 yılında düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda "elektromobil" kategorisinde tur birinciliği elde etmişti. Araç, tam şarj ile 3 saat kesintisiz yolculuk yapabiliyor.

Öğrenciler ve Proje Süreci

Gümüşhane Üniversitesi'nin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde görevli Levent Pehlivan, aracın yapımının 3 ay sürdüğünü ve bu süreçte 9 öğrencinin görev aldığını aktardı. Pehlivan, aracın yapımında kullanılan karbon fiber malzemenin önemine dikkat çekerek, “Öğrencilerle uyum içerisinde ürün tasarlamak hedefimiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, elektrikli aracın tasarımında enerji verimliliği ve hızlanmanın öncelikli unsurlar arasında olduğunu vurguladı ve projeyi geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araç, Adana'da düzenlenen Havacılık...

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araç, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) sergileniyor. Üniversitenin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Pehlivan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal