Gümrük Muhafaza’dan nefes kesen kaçakçılık operasyonu: 56 milyon TL değerinde çalıntı araç ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin’de yapılan operasyonda, 56 milyon TL değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İşte ayrıntılar…

24.08.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-10:39) Gümrük Muhafaza’dan nefes kesen kaçakçılık operasyonu: 56 milyon TL değerinde çalıntı araç ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli operasyonlar gerçekleştirdi.

Mersin'de Çalıntı Lüks Araç Operasyonu

Mersin'de yapılan bir operasyonda, limana yakın bir bölgede çok sayıda lüks aracın bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde, araçların şase ve plakalarının sorgulanması sonucunda 9 lüks aracın çalıntı olduğu belirlendi. Bu araçların yaklaşık 56 milyon lira değerinde olduğu tespit edilirken, olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmeye devam ediyor.

Gümrük Muhafaza’dan nefes kesen kaçakçılık operasyonu: 56 milyon TL değerinde çalıntı araç ele geçirildi

MİT İle Koordineli Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul’da ise Gümrük Muhafaza ekipleri, yurda giriş yapan bir tırı takibe aldı. Tırın yüklerinin bir depoya boşaltılacağı bilgisini alan ekipler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile koordineli olarak geniş çaplı bir operasyon başlattı. İki farklı adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda çuval içerisinde yaklaşık 700 kilogram metamfetamin türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edirne'de Elektronik Sigara Kaçakçılığına Darbe

Edirne'de gerçekleştirilen bir diğer operasyonda, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak üzere olan şüpheli bir tır detaylı incelemeye alındı. Yapılan aramalarda, yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 30 bin 700 adet elektronik sigara ele geçirildi.

Her iki olayla ilgili olarak Küçükçekmece ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin kararlı mücadelesi, kaçakçılıkla mücadelede önemli başarılar elde etmeye devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal