Güllaç Nasıl Yapılır? Güllaç Tarifi

Ramazan tatlısı diyince akla gelen ilk tatlı olan güllacı hemen hemen herkes sever. Yılın diğer aylarında akla gelmeyen ama Ramazan ayında akıldan çıkmayan güllacın enfes tarifini sizler için hazırladık.

06.05.2019-17:48 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-17:35)

Güllacı hazır almak yerine kendi yapmak isteyenler için enfes tarifini paylaşıyoruz.

GÜLLAÇ TARİFİ

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

  • File Fıstık
  • Ceviz
  • Nar tanesi

Hazırlanışı:

  1. Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerleri tamamen eritin.
  2. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
  3. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o sebeple el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşeyin.
  4. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye döşeyin.
  5. Üzerine her yanı ıslanacak biçimde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  6. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  7. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
  8. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.
  9. Tatlıyı buz dolabında muhafaza edin.
  10. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek sofraya koyabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal