Görüntüsü ile önce gözleri doyuran harika bir tatlı, gül tatlısı tarifi.
Malzemeler: -125 gram tereyağı -1 çay bardağı sıvı yağ -1 çay bardağı yoğurt -1 adet yumurta -1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya -1 su bardağı irmik -3 su bardağı un
Üzeri için: -1 kase dövülmüş ceviz şerbeti için: -3 su bardağı şeker -3 su bardağı
Gül tatlısı yapılışı -ilk önce şerbeti hazırlayıp soğuması için bırakalım. -ardından diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapalım.
-merdaneyle açıp çay bardağı ucuyla yuvarlaklar keselim. -sıralı şekilde 3 tane koyup rulo halinde ortadan keselim ve fırın tepsisine sıralayıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirelim
-ilk sıcağı geçince ardından soğuk şerbeti dökelim.