GSB Gençlik Kampı nedir, neler var, ücretli mi? GSB Gençlik kampı başvuru şartları 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2022 Gençlik Kampı başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu duyurusunun ardından kamp ile alakalı pek çok şey merak edilmeye başlandı. İnternette 'Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Kampı nedir? Gençlik Kampı ücretli mi?' gibi sorulara sıklıkla yer verilmeye başlandı. Bu kampa katılmak isteyen birçok genç ise kampa katılım şartlarını da merak ediyor. İşte detaylar...

10.05.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-12:30) GSB Gençlik Kampı nedir, neler var, ücretli mi? GSB Gençlik kampı başvuru şartları 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığınca her yıl gerçekleştirilen gençlik kampları bu senede yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başvuruların başladığını duyurmasının ardından ise bu kampta yer almak isteyen birçok genç başvuru şartlarını ve kampta onları nelerin beklediğini mera etmeye başladı.

Farklı illerde ve farklı yaş aralıklarına hitap eden kamplara başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oldu.

Gençlik Kamplarının başvurularının başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamplara katlımın artması için yaş sınırının da yükseltildiğini açıkladı.

Gençlik Kampı

GSB Gençlik Kampı başvurusu nasıl yapılır?

Her sene Gençlik Spor Bakanlığınca düzenlenen Gençlik Kamplarına katılmak isteyenler başvurunun nasıl yapıldığını merak ediyor. 2022 yılı Gençlik Kampı başvurusu 9 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başlamış bulunuyor. Bu kamplarda yer almak isteyenler ise başvurularını https://gencizbiz.gsb.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecek. Başvurular Temmuz ayına kadar devam edecek ve yapılan değerlendirmeler sonrasında sonuçlanacak.

GSB Gençlik Kampı ücretli mi?

En çok merak edilen konular arasında bu kampların ücretli olup olmadığı yer alıyor. Gençlik Kamplarına katılım sağlamak için sadece belirtilen şartların sağlanması yeterlidir. Yani kampa atılmak için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

2022 GSB Gençlik Kampı şartları

2022 GSB Gençlik Kampı şartları

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Kampı ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamplara katılımın artması için 22 olarak bilinen yaş sınırının 25’e yükseldiğini açıkladı.

2022 Gençlik Kampı başvuru şartları ise şu şekildedir:

a) Aile aylık net geliri 2022 asgari ücretin altında olanlara,

b) Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezlerine ya da Genç Gönüllüler web sitesine üye olanlar,

c) Kamplarımıza katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara, öncelik tanınacaktır.

Bu kapsamda, şartları karşılayan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunlu olup, istenilen bu belgeler gençlik merkezlerinde tutulacaktır. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları ise iptal edilerek yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.

Şehit ve gazi yakını (kardeş ya da çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecektir.

Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal